Uitzending
DWDD - 21-11-2012

21-11-2012

DWDD

1223 x bekeken | 0 reacties
8
In de 40-minuten uitzending van woensdag 21 november o.a.: Irene de Zwaan, Freek de Jonge, Vic van de Reijt. Nico Dijkshoorn dicht en tafeldame is Fidan Ekiz.

Irene de Zwaan
Vanavond praten we met schrijvend journaliste Irene de Zwaan, die vorige week naar SyriŽ is geweest om daar verslag te doen van menselijke verhalen. Het werd een heftige ervaring: samen met haar collega, fotografe Marielle van Uitert, werd ze ontvoerd in de Syrische stad Aleppo. Ook raakte Van Uitert gewond bij een mortieraanval.
De journalistes werden ontvoerd na een bezoekje aan een ziekenhuis. Samen met drie collega-journalisten uit China, de Verenigde Staten en SyriŽ werden ze door zo'n tien gewapende mannen belaagd. De ontvoerders waren volgens De Zwaan 'vrije rebellen'. De journalisten werden een gebouw binnengebracht en in een kamertje gestopt.
De journalisten werden na zo'n drie uur weer vrijgelaten. De gewapende mannen zouden het niet op hen, maar op de chauffeur van de journalisten hebben voorzien.

Freek de Jonge
Freek de Jonge staat met zijn voorstelling 'Circus Kribbe - Een kerstvertelling' in de Nederlandse theaters. Zijn kerstvertelling, die het verhaal vertelt van een clown die niet van nature leuk is, werd door de pers lyrisch ontvangen. Het Parool gaf 5 sterren en schreef: "Freek is magnifiek in kerstverhaal". NRC Handelsblad meldde: "Freek creŽert met meesterhand een kerstverhaal" en waardeerde de voorstelling ook met 5 sterren.

Vic van de Reijt
O Sole Mio, Via Con Me, Parole Parole: Vic van de Reijt schuift aan om te praten over zijn nieuwe cd 'Van Caruso tot Conte', waarin hij 70 Italiaanse nummers bij elkaar zocht. Uiteraard worden ze door Van De Reijt voorzien van zijn onnavolgbare commentaar.

Nico Dijkshoorn
Ook dit seizoen is Nico Dijkshoorn de huisdichter van De Wereld Draait Door. Vrijwel elke woensdag is hij te gast. Zijn poŽzie laat niemand onberoerd. Zijn gedichten, die gewoonlijk spontaan ontstaan, zijn altijd hyperactueel, grappig, verrassend, op de persoon en onnavolgbaar origineel.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op woensdag 21 november door de VARA. Te gast waren Freek de Jonge, Fidan Ekiz, Nico Dijkshoorn en Vic van de Reijt. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie