Uitzending
DWDD - 29-11-2012

29-11-2012

DWDD

1150 x bekeken | 0 reacties
8
In de uitzending van donderdag 29 november o.a.: Peter Vandermeersch, Gerda Aukes, Monique Burger, Wim Krings, Ronnie Terpstra, Daan Roosegaarde. Muziek van Angelika Kirchschlager en tafeldame Gerdi Verbeet.

Peter Vandermeersch
Het Verenigd Koninkrijk schudt op haar grondvesten. De Britse pers én politiek kregen er vandaag flink van langs in het eindrapport van de commissie-Leveson die het afluisterschandaal van de inmiddels ter ziele gegane schandaalkrant News Of The World onderzocht. Conclusie: there must be change. Voor het eerst sinds de 17de eeuw is een perswet nodig. Want de Britse pers moet op de schop en een strenge, onafhankelijke waakhond krijgen, aldus de commissie. Extra saillant is, dat dit schandaal ook verregaande politieke gevolgen heeft. Aan tafel: NRC-hoofdredacteur Peter VanderMeersch.

Daan Roosegaarde
Studio Roosegaarde, opgericht door ontwerper Daan Roosegaarde, is een 'social design lab'. Samen met zijn team laat Roosegaarde kunst en technologie versmelten tot zowel kunstobjecten als handige en dagelijkse voorwerpen. Zijn kunstwerken, die gebruik maken van de modernste technologie en vervolgens interacteren met de gebruiker, bezorgden hem internationale bekendheid. Zijn 'sustainable dance floor', een dansvloer die energie opwekt, is een van deze bekende creaties.
Zijn nieuwste project, een smart highway, is een samenwerking met bouwbedrijf Heijmans. Deze snelweg heeft interactieve verlichting en wekt stroom op door middel van piezo-kristallen die in het asfalt zijn verwerkt. Vandaag is hij bij ons in de studio om over zijn projecten, visie en successen te vertellen.

Gerda Aukes, Monique Burger, Wim Krings en Ronnie Terpstra
Ze weten álles van boeken, zien er maandelijks stapels nieuwe van én ze hebben een sterke mening: het DWDD boekverkoperspanel!
Elke laatste donderdag van de maand presenteren Gerda Aukes, Monique Burger, Wim Krings en Ronnie Terpstra hun favoriete boek in de uitzending en kiezen zij gezamenlijk één ultiem Boek van de Maand.

Angelika Kirchschlager
Vanavond is er muziek van de Oostenrijkse mezzosopraan Angelika Kirchschlager.
Vrijdag treedt ze op in het Muziekgebouw aan 't IJ.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op donderdag 29 november door de VARA. Te gast was Gerdi Verbeet. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie