Uitzending
DWDD - 27-11-2012

27-11-2012

DWDD

1442 x bekeken | 0 reacties
7
In de uitzending van dinsdag 27 november: Wilna Wind, Alexander KlŲpping, Remko Vrijdag, Martine Sandifort en Walter Lewin. Muziek is er van Bart Wirtz en tafelheer is Benja Bruijning.

Wilna Wind en Alexander KlŲpping
Het EPD (Elektronisch PatiŽnten Dossier) is een toepassing waarbij medische patiŽntengegevens in digitale vorm bewaard en beschikbaar gemaakt worden. Het doel van een EPD is om het zorgproces rondom een patiŽnt te ondersteunen. Dit omstreden plan beleeft per 1 januari 2013 een doorstart, waarmee de discussie rondom de invoering hiervan weer oplaait.
Voorstanders pleiten dat het om het redden van mensenlevens gaat. Heb je een ongeluk en beland je in het ziekenhuis, dan kunnen artsen in een mum van tijd alle medische informatie over jou inzien en zodoende weten dat je allergisch bent voor een bedaald medicijn. Tegenstanders zijn bang dat de medische gegevens van miljoenen Nederlanders te grabbel worden gegooid en vervolgens misbruikt kunnen worden door bijvoorbeeld verzekeraars.
Bij ons aan tafel: Voorstander Wilna Wind (directeur van de Nederlandse PatiŽnten Consumenten Federatie) en tegenstander Alexander KlŲpping.

Remko Vrijdag en Martine Sandifort
Remko Vrijdag en Martine Sandifort zijn twee van de acteurs achter de persiflages van o.a. Jolande Sap, Mark Rutte, boer Aad en boerin Henrieke.
Sinds kort zijn ze als duo in een eigen, nieuwe theatershow genaamd "Hulphond" te bewonderen. Vandaag zitten zij, als zichzelf, bij ons aan tafel!

Walter Lewin
De geniale wetenschapper woont al jaren in de VS en staat bekend om zijn gedenkwaardige colleges (een hit op Youtube) waarin hij allerlei natuurkundige wetten inzichtelijk probeert te maken voor leken. Vanavond is hij te gast om ons de wet van behoud van lading uit te leggen.

Bart Wirtz
Saxofonist Bart Wirtz heeft de Edison Jazzism Publieksprijs 2012 gewonnen welke 28 november wordt uitgereikt. Vandaag staat hij bij ons in de studio!

Benja Bruijning
Vandaag debuteert Benja Bruijning als tafelheer!
Benja Bruijning (1983) is acteur en schrijver. Hij acteert al in films en tv-series sinds zijn kinderjaren. Bruijning studeerde in 2008 af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie.
Als acteur is hij o.a. bekend van de Bende van Oss (2011) en Alles is Familie (2012). Ook speelde hij in 2012 de rol van huisarts Fedde in de tv-serie 'Dokter Deen'. Als schrijver debuteerde hij in het najaar van 2010 met zijn toneelstuk 'NIET ZO BEDOELD' in het Bellevue Lunchtheater te zien.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op dinsdag 27 november door de VARA. Te gast waren Remko Vrijdag, Martine Sandifort, Walter Lewin en Alexander KlŲpping. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie