Uitzending
DWDD - 20-11-2012

20-11-2012

DWDD

1266 x bekeken | 0 reacties
7
In de 40-minuten uitzending van dinsdag 20 november.: Folkert Jensma, Peter R. de Vries, Tim Knol, JB Meijers, Robert Kranenborg en Philippe Vanheule. Tafeldame Claudia de Breij.

Folkert Jensma en Peter R. de Vries
Dankzij DNA-onderzoek werd, na dertien jaar, eindelijk de verdachte van de moord op Marianne Vaatstra gevonden. En daarmee werd bewezen dat grootschalig DNA-onderzoek van grote waarde kan zijn. Daarmee rijst de vraag of niet iedereen verplicht zou moeten worden om zijn of haar DNA aan de overheid te geven, zodat zij een beroep kan doen op een zogenaamde DNA-databank, om daarmee misdrijven te kunnen oplossen.
Peter R. de Vries, die zich sinds 1999 met de zaak-Vaatstra bezighield, drong al lange tijd aan op grootschalig DNA-onderzoek. Hij is voorstander van een databank, mits onder goede voorwaarden. Hij twittert: '#Vaatstra De invoering van de vingerafdruk ruim 100 jaar geleden voor opsporingsdoeleinden gaf ook veel verzet. Wie praat daar nog over???'
Maar er zijn ook tegenstanders. Zo ook NRC-redacteur Folkert Jensma vanochtend in nrc.next: Het grondrecht om jezelf of je familie niet te belasten of aan de eigen veroordeling mee te werken, komt ermee onder druk te staan. Hele groepen burgers kunnen bovendien onterecht verdacht worden gemaakt. Stigmatisering ligt op de loer, net als discriminatie. De bewijslast wordt omgekeerd. Schuldig tot het tegendeel is bewezen.

Tim Knol en JB Meijers
Op 21 november gaat De documentaire 'Big Star Nothing Can Hurt Me' in de Melkweg in première in het kader van IDFA.
Big Star Nothing Can Hurt Me is een documentaire , waarin veel te zien is van de kleine hoeveelheid videomateriaal die van deze groep bewaard is gebleven. Big Star was een Amerikaanse band uit Memphis, die gevormd werd in 1971. De originele leden waren Alex Chilton, Chris Bell, Jody Stephens and Andy Hummel. De groep ging in 1974 uit elkaar maar kwam 20 jaar later in een nieuwe samenstelling. In de beginjaren was Big Star duidelijk beïnvloed door Britse bands.

Robert Kranenborg & Philippe Vanheule
Woensdag geeft Robert Kranenborg wederom een inkijkje in de zeer culinaire keuken. Samen met Philippe Vanheule, patron cuisinier van Hof ter Eycken in Ninove, vertelt hij ons alles over de Bécasse á la Presse, oftewel: De Houtsnip.

Tafeldame: Claudia de Breij

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op dinsdag 20 november door de VARA. Te gast waren Claudia de Breij, Robert Kranenborg, Peter R. de Vries, Folkert Jensma en Tim Knol. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie