Uitzending
DWDD - 23-1-2014

23-1-2014

DWDD

1376 x bekeken | 0 reacties
7
Te gast in de uitzending van donderdag o.a.: Michael Boogerd, Erik Dijkstra, Jan Taminiau, Eric Corton, Anton Goudsmit en Peter Buwalda. Muziek is er Rita Zipora, tafeldame is Fidan Ekiz.

Michael Boogerd en Erik Dijkstra
De Italiaanse wielrenner Danilo Di Luca, zelf levenslang geschorst wegens doping, heeft in een interview beweerd dat tegenwoordig fietsen met geheime motortjes in het peloton meerijden. Mechanische doping middels een klein apparaatje verstopt in de fiets, er zou 150 watt aan vermogen worden toegevoegd. De geruchten ontstonden in 2010, toen Fabian Cancellara op spectaculaire wijze van Tom Boonen wegreed in de Ronde van Vlaanderen. Is dit nu echt het einde van de wielrensport? Aan tafel: Michael Boogerd en onze eigen Erik Dijkstra.

Jan Taminiau
Deze week het jaarlijkse hoogtepunt in modeland: de Couture Week van Parijs. De top van de modewereld presenteert hier het nieuwste van het nieuwste, zo ook onze eigen Jan Taminiau. De ontwerper van de jurken van Máxima en de winnaar van het prestigieuze Mode Stipendium toonde zijn nieuwe ontwerpen niet op een catwalk, maar in een intieme salonpresentatie op de Nederlandse ambassade. De creaties, geïnspireerd door een jas van de oma van Taminiau, oogstten bewondering onder de aanwezigen, waaronder zakenvrouw Sylvia Tóth en Euro Commissaris Neelie Kroes. Tijdens die presentatie werd tevens een nieuwe innovatieve web-applicatie gelanceerd waarmee het publiek, terwijl de modellen voorbij komen lopen, met een tablet de kleinste details van dichtbij konden bekijken.

De Gitaar der Gitaren, de Gretsch: Eric Corton, Anton Goudsmit en Peter Buwalda
Eddie Cochran, Brian Jones (The Rolling Stones), Mike Campbell (Tom Petty & The Heartbreakers), Neil Young, Bo Diddley en George Harrison zijn slechts een paar legendarische namen die allemaal één ding gemeen hebben: ze bespeelden een Gretsch gitaar.

Het is misschien wel dé gitaar der gitaren, een legende op zich en wereldwijd geroemd om de details en speciale features die elke gitaar heeft.

Aan tafel zijn Gretsch-liefhebbers Eric Corton, Anton Goutsmit en Peter Buwalda, die onlangs een column in de Volkskrant schreef over de Gretsch gitaren.

Muziek: Rita Zipora
Jong, getalenteerd en een ware woordkunstenares. Rita Zipora (1987) raakt altijd precies de juist snaar met haar on-Nederlandse, Nederlandstalige liedjes. Geen singer-songwriter, haar sound wordt gedomineerd door beats en electronica, wat voor vergelijkingen met Portishead, Massive Attack en Spinvis heeft gezorgd.

Ook het NRC liep met haar weg, na haar op Noorderslag 2013 gezien te hebben en roemde haar 'uitgelaten en eigen' liedjes.

Ze stond op de Parade, Noorderslag, Paradiso, De Melkweg en zelfs in Parijs en Bilbao, maar vanavond speelt ze bij ons!

In deze uitzending van DWDD waren Eric Corton, Erik Dijkstra, Fidan Ekiz en Michael Boogerd te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op donderdag 23 januari door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie