Uitzending
DWDD - 21-1-2014

21-1-2014

DWDD

1318 x bekeken | 0 reacties
8
In de uitzending van dinsdag 21 januari: Jelle Brandt Corstius, Beatrice de Graaf, Guilty Pleasures met Blaudzun en Krystl. Muziek is er van The Benelux, tafeldame is Rosanne Hertzberger.

Beatrice de Graaf en Jelle Brandt Corstius
Over tweeënhalve week beginnen de Olympische Spelen in Sotsji. De angst bestond dat militanten aanslagen wilden plegen in de stad. Nu wordt die angst versterkt door het nieuws dat de Russische politie met man en macht op zoek is naar Ruzanna Ibragimova, een zogenaamde ‘zwarte weduwe’: vrouw van een omgekomen terrorist. Zij zou gelieerd zijn aan terroristenleider en oud generaal Doku Oemarov, die strijd voor een onafhankelijke islamitische staat in het zuiden van Rusland. Ze zou al in Sotsji zijn en zich schuilhouden om toe te slaan. In Volgograd kwamen bij aanslagen recntelijk al 34 mensen om.

We bespreken de dreiging met reisjournalist Jelle Brandt Corstius en terrorisme-expert en hoogleraar Beatrice de Graaf. Zij schreef eerder het boek ‘Gevaarlijke vrouwen’ over tien vrouwelijke terrorismeverdachten.

Jelle Brandt Corstius
Jelle Brandt Corstius was van 2005 tot 2010 correspondent in Moskou. Daarna maakte hij reisprogramma's en schreef hij reisboeken, voornamelijk over Rusland. In zijn nieuwe tv-serie ‘De bergen achter Sotsji’ laat Jelle het gebied in Rusland zien dat in februari het decor vormt van de Olympische Winterspelen. Ver van politieke machtspelletjes en oorlogsintriges, bezoekt hij afgelegen bergdorpen en ontmoet trotse volkeren.

Guilty Pleasures: Blaudzun & Krystl
Zo fout, maar oh zo lekker: muzikale ‘Guilty Pleasures’. Van die liedjes uit je middelbareschooltijd die je nu stiekem luidkeels meezingt in de auto of zoetsappige crooners die je heimelijk onder de douche meeblèrt.

Ook muzikanten hebben zo hun heimelijke, onverwachte en misschien wel pijnlijke muzikale genoegens, die wij dan weer graag met ze bespreken.

Vanavond horen we van Blaudzun en Krystl wat hun gênante, maar stiekem zo fijne, guilty pleasures zijn!

Muziek: The Benelux
Het Oor noemde ze een waardige afsluiter voor 5DaysOff. 3voor12 noemde hen 'funky en flink dansbaar'.

Ze nemen wat poprock, gooien er wat vleugjes ska, soul, disco, funk en elektronica doorheen, stoppen het even goed in de blender en wat komt eruit?

Juist; een unieke, extreem dansbare en aanstekelijke sound.

De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op dinsdag 21 januari door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie