Uitzending
DWDD - 17-1-2014

17-1-2014

DWDD

1281 x bekeken | 0 reacties
7
Gasten in de uitzending van vrijdag 17 januari o.a.: Kees van Baar en Hans Docter, Maaike Ouboter, Gerard van Maasakkers en Jim de Groot. Muziek is er van When We Are Wild, Pieter Derks doet stand-up comedy, tafelheer is Marc-Marie Huijbrechts.

Terugkomweek ambassadeurs: Kees van Baar en Hans Docter
Deze week zijn alle Nederlandse ambassadeurs verzameld in Den Haag voor de jaarlijkse terugkomweek. Ze halen dan de contacten aan met de politiek, het bedrijfsleven en met maatschappelijke organisaties in Nederland. De week wordt traditiegetrouw afgesloten met een oer-Hollandse stamppotmaaltijd. Ook present zijn Kees van Baar en Hans Docter, onze ambassadeurs in respectievelijk Zuid-Soedan en Ghana. Al 23 jaar vormen zij een stel. De liefde voor elkaar is net zo groot als de liefde voor hun vak, vandaar dat ze 5000 kilometer van elkaar vandaan wonen. De beide heren zitten aan tafel en bespreken hun beider passie voor het diplomatieke leven.

Odes aan Boudewijn de Groot: Maaike Ouboter, Gerard van Maasakkers en Jim de Groot
Morgen vindt het Groningse Noorderslag plaats en niemand minder dan Boudewijn de Groot wordt dan precies 70 jaar! Om deze ultieme Nederlandse troubadour te vieren, brengen verschillende Nederlandse artiesten morgen een eerbetoon aan hem, zoals Janne Schra, Tim Knol én onze eigen huisband Tangerine!

Aan tafel vanavond hebben we alvast drie generaties liefhebbers die ons ook een klein stukje van hun hommage laten horen: Maaike Ouboter, Gerard van Maasakkers en Jim de Groot!

De Week Draait Door 1: Matth-ijsje
Crowdfunding is een doorslaand succes. Het 'zelf geld ophalen voor je eigen project' begon enkele jaren geleden aarzelend in de culturele sector. Afgelopen jaar werd er maar liefst 32 miljoen euro opgehaald. Eén van de successtories: de 'Ice Pop Generator' die Matth-ijsjes kan maken. Aan tafel: Leonie Smelt en Eva Rennen.

Muziek: When We Are Wild
De band When We Are Wild bestaat pas sinds 2012. Hun eerste single ‘Scuse Me’ ziet in mei 2013 het licht en daarmee worden ze meteen 3FM Serious Talent en worden ze genomineerd voor de 3voor12 Song van het Jaar. Hun muziek houdt het midden tussen het alternatieve van Bon Iver en de pop van John Mayer.

In deze uitzending van DWDD waren Boudewijn de Groot, Jim de Groot, Gerard van Maasakkers, Bon Iver, Tim Knol, Janne Schra en Maaike Ouboter te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op vrijdag 17 januari door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen écht de beste aanbiedingen Bekijk nu!