Uitzending
DWDD - 24-1-2014

24-1-2014

DWDD

1697 x bekeken | 0 reacties
7
In de uitzending van vrijdag 24 januari o.a.: Erik Scherder, Ard Schenk, Sven Kockelmann en Eva Jinek, Paul Breur. Muziek is er van Go Back To The Zoo, Pieter Derks doet stand-up comedy, tafelheer is Marc-Marie Huijbregts.

Gezond heel oud worden: Erik Scherder en Ard Schenk
Deze week kwam in het nieuws dat er een grote kans is dat er over twintig jaar een pil is die Alzheimer kan voorkomen. Een langer gelukkig leven komt binnen handbereik. Moeten we wachten op deze pil? Nee, zegt Professor Erik Scherder, je kan nu zelf al wat doen voor een lang gezond leven. Samen met oud-schaatser Ard Schenk en Dick Swaab geeft hij lezingen over het belang van een gezonde leefstijl voor je brein. Aan tafel neuro-psycholoog professor Erik Scherder en Ard Schenk.

En op n: Sven Kockelmann en Eva Jinek
Sven Kockelmann en Eva Jinek zijn de twee gezichten van het nieuwe interviewprogramma En op n. In dit programma, dat van maandag tot en met donderdag wordt uitgezonden, wordt telkens met n gast een interview gevoerd. Sven en Eva wisselen elkaar af. Maandag 27 januari om 20.30 uur op Nederland 2 is de eerste uitzending van En op n.

Designprijs voor nieuw model condoom: Paul Breur
De iF Product Design Award, die eerder werd gewonnen door Apple, Nokia en Philips, ging dit jaar naar twee jongens uit Delft. Zij ontwierpen een nieuw model condoom: de Wingman. Dit condoom is makkelijker, en met n hand, om te doen. Bedenker Paul Breur schuift aan.

Als homo mee naar Sotsji: Arthur Japin
Afgelopen week schreef Arthur Japin (1956) een open brief in de Volkskrant, waarin hij minister-president Mark Rutte opriep hem mee te nemen naar Sotsji. Hij zou als vertegenwoordiger van homorechten kunnen dienen in de anders zo zware delegatie die Nederland naar de Olympische Spelen stuurt.

Muziek: Go Back To The Zoo
Go Back To The Zoo was de huisband van DWDD van het seizoen 2010/2011. Iedereen kent hun hits 'Electric' (tuh tuh tuh tuh!) en 'Beam Me Up', stevige doch poppy rockliedjes die niet meer uit je hoofd te krijgen zijn. Nu zijn ze terug met hun nieuwe single '(I Just Wanna) Milkshake'.

In deze uitzending van DWDD waren Arthur Japin, Eva Jinek, Sven Kockelmann en Ard Schenk te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op vrijdag 24 januari door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie