Uitzending
DWDD - 28-1-2014

28-1-2014

DWDD

1352 x bekeken | 0 reacties
7
In de uitzending van dinsdag 28 januari o.a.: Boek van de maand. Tafelheer is Filemon Wesselink, muziek is er van de Franse jazztrompettist Ibrahim Maalouf.

Arie Boomsma en René Gude
Hoewel het medicijn is bedoeld voor mensen die met ADHD / ADD gediagnosticeerd zijn, wordt het ook steeds vaker gebruikt door 'normale' studenten en middelbare scholieren om een korte periode geconcentreerd en intensief te kunnen studeren.

Hiernaast wordt het middel ook aan tienduizenden kinderen voorgeschreven, ondanks dat het niet een slap medicijn is.

Arie Boomsma en René Gude vonden dit reden genoeg om een dag lang uit te vinden wat Ritalin voor effect op hun doen en laten had en komen vanavond aan tafel over hun ervaringen vertellen!

Muziek: Ibrahim Maalouf
Ibrahim Maalouf (1980) is jazztrompettist. Als kind ontvluchtte hij de burgeroorlog in Libanon en kwam terecht in Parijs. Hij trad in de voetsporen van zijn vader en ging trompet spelen. Geen doorsnee trompet, maar eentje met een vierde ventiel, waarmee kwartnoten te spelen zijn. Dat zorg voor een oosters geluid.

In deze uitzending van DWDD waren René Gude en Arie Boomsma te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op dinsdag 28 januari door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie