Uitzending
DWDD - 27-1-2014

27-1-2014

DWDD

994 x bekeken | 0 reacties
7
In de uitzending van maandag 27 januari o.a.: Marcel Wanders, Herman Pleij en Sander van de Pavert. Muziek is er van Hypnotic Brass Ensemble, tafeldame is Dionne Stax.

Marcel Wanders
Marcel Wanders is een van de bekendste ontwerpers van ons land. Internationaal staan zijn meubelen, interieurs en eigenzinnige art direction in hoog aanzien. Om zijn 25-jarige ambachtsjubileum te vieren opent op 1 februari in het Stedelijk Museum de tentoonstelling 'Marcel Wanders: Pinned Up', het grootste overzicht van Wanders’ werk ooit. Van het ontwerp dat zijn doorbraak betekende, de ‘Knotted Chair’uit 1996, tot de complete art direction die hij tegenwoordig doet, alles komt aan bod. Heeft de creatieve duizendpoot eigenlijk nog wel uitdagingen? Aan tafel: Marcel Wanders.

Herman Pleij en Sander van de Pavert
Zaterdag 1 februari wordt in Ahoy Rotterdam het bedankfeest voor prinses Beatrix gehouden. Het feest voor de voormalige koningin werd eerder uitgesteld vanwege het overlijden van prins Friso. De avond, die gepresenteerd wordt door Chantal Janzen, is georganiseerd om prinses Beatrix te bedanken voor haar jaren als koningin. We praten over de jaren Beatrix en hoe wij haar herinneren met Herman Pleij en Sander van de Pavert.

Muziek: Hypnotic Brass Ensemble
Trompet, bariton en trombone belegen instrumenten? Niet als het aan de heren van het Hypnotic Brass Ensemble ligt. De zeven koperblazers en één drummer zien er uit als rappers. Niet verwonderlijk als je hun lijst van samenwerkingen bekijkt, onder meer met: Mos Def, Wu-Tang Clan en DeLa Soul. Maar ook acts waar je niet direct blazers bij zou verwachten als Blur en de B52’s vroegen om een bijdrage.

In deze uitzending van DWDD waren Herman Pleij en Marcel Wanders te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op maandag 27 januari door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen écht de beste aanbiedingen Bekijk nu!