Uitzending
DWDD - 22-1-2014

22-1-2014

DWDD

1256 x bekeken | 0 reacties
7
Te gast in de uitzending van woensdag o.a.: Mark Tuitert, Charlotte Mutsaers, Alexander Klöpping. Muziek is er van Pink Oculus, Nico Dijkshoorn dicht, tafelheer is Giel Beelen.

Charlotte Mutsaers
Aankomende vrijdag wordt het boek 'De Autonauten van de Kosmosnelweg' opnieuw uitgegeven, mede dankzij een vurig pleidooi van Charlotte Mutsaers.

Vorig jaar werd het boek, na jaren op de stoffige boekenplanken te hebben gelegen, opeens een mega-succes. De literatuurwereld stond op zijn kop en het boek werd alom geprezen.

Aan tafel komt Charlotte Mutsaers praten over waarom ze opnieuw het boek als must-read aan heeft geprezen op het Literaturfest.

Mark Tuitert
In 2010 werd Mark Tuitert olympisch kampioen op de 1500 meter in Vancouver. Na zijn glansrijke overwinning verloor hij echter de aansluiting met de Nederlandse schaatstop. Hij leek zijn olympische titel niet te kunnen gaan verdedigen in Sotsji, kwalificatie leek uitgesloten. Maar tijdens het kwalificatietoernooi eind 2013 vlamde Tuitert over de baan en liet iedereen in verbazing achter. Met een prima tijd van 1.45,75 plaatste hij zich voor de Winterspelen. Is hij er klaar voor? Aan tafel: Mark Tuitert.

Muziek: Pink Oculus
Pink Oculus maakt jazzy HipHop, samen met duo Badjekkah (toetsen en drum) en producer Bouba Dola. We horen een soulvolle Rhodes en funky drums, maar haar debuutsingle ‘Sweat’ (2013) heeft een donker randje. Een duister pulserende synthline ondersteunt haar raps en zang: 'When the queen is in the building all that's left to do is sweat’. Niet in de laatste plaats door haar stagepresence...

Alexander Klöpping
De film ‘Her’, van regisseur Spike Jonze, opent vandaag op het International Film Festival Rotterdam. In deze film wordt een man Theodore Twombly (gespeeld door Joaquin Phoenix) verliefd op een geavanceerd computersysteem met de naam ‘Samantha’. Hoewel ze reageert als een mens, ontbreekt het Samantha aan een lichaam. Wat zijn de gevolgen van nieuwe technologie voor menselijke relaties? In een film als ‘Her’, maar ook in boeken en kunst, kunnen dit soort thema’s onderzocht en getoond worden. Zo ontstaat een nieuwe realistische vorm van sciencefiction. Aan tafel: Alexander Klöpping.

In deze uitzending van DWDD waren Alexander Klöpping, Charlotte Mutsaers, Mark Tuitert en Nico Dijkshoorn te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op woensdag 22 januari door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie