Uitzending
DWDD - 21-11-2011

21-11-2011

DWDD

1663 x bekeken | 0 reacties
9
Te gast in de uitzending van maandag 21 november zijn o.a.: Peter Vandermeersch, Mart Smeets, Peter R. de Vries. Muziek is er van Lefties Soul Connection, tafelheer is Jan Mulder.

Peter Vandermeersch
Di Rupo,de man die al maanden aan het proberen is om een Belgische regering te vormen, biedt zijn ontslag aan aan de koning. De Belgen gingen in juni 2010 naar de stembus en nu, bijna anderhalf jaar later, is er nog steeds geen regering. België heeft hiermee een record gebroken en staat zelfs in het Guinness Book of Records als land dat het langs zonder regering zit. Het mogelijke ontslag van Di Rupo maakt de situatie niet beter en het is de vraag hoe het nu verder gaat. Vanavond te gast Peter Vandermeersch, Vlaams journalist en hoofdredacteur van het NRC Handelsblad.

Mart Smeets
Vandaag verschijnt het boek ‘Prettig verslaafd' van Mart Smeets. Een bundeling van sporthoogte- en dieptepunten van het afgelopen jaar. Voor Smeets’ verslaving zijn het niet zozeer de evenementen die hij afgaat, maar eerder de mooie verhalen daaromheen, die zijn verslaving voeden. Opvallend is de grote hoeveelheid sportmensen die overleden zijn het afgelopen jaar. Hieronder waren onder andere twee leermeesters van Smeets, journalisten Bob Spaak en Frans Nypels. Vanavond is Smeets te gast en vertelt hij over het boek.

Peter R. de Vries
De soap bij Ajax kreeg wederom een vervolg. Naast de onenigheid tussen Cruijff en de rest van het Ajax bestuur, onder meer over de aanstelling van Van Gaal, wordt Cruijff nu ook beticht van racisme. Hij zou tegen Ajax-commissaris Edgar Davids hebben gezegd dat deze "alleen in de Raad van Commissarissen zit omdat hij zwart is". We praten na over alle ontwikkelingen en de rol van de media daarin, met onder meer Peter R. de Vries.

Lefties Soul Connection
Lefties Soul Connection is een Nederlandse funk en soul band uit Amsterdam. De band is opgericht in 2001 en is naar eigen zeggen beïnvloed door onder andere The Meters, Booker T. & the M.G.'s en James Brown. Ze maakten naam door hun legendarische (instrumentale) optredens,waar zij naast eigen nummers, o.a. DJ Shadows 'Organ Donor' coverden.

Jan Mulder
Jan Mulder is een vaste DWDD-tafelheer. De oud-profvoetballer, voetbalanalyticus en schrijver laat zijn licht over veel onderwerpen schijnen. Hij geeft regelmatig zijn 'top vijf ergernissen'.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op maandag 21 november door de VARA. Te gast waren Jan Mulder, Mart Smeets en Peter R. de Vries. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie