Uitzending
DWDD - 16-11-2011

16-11-2011

DWDD

3392 x bekeken | 0 reacties
9
Te gast in de uitzending van woensdag 16 november 2011 zijn: Jan Mulder, Peter R. de Vries, Adriaan van Dis, Lucas en Arthur Jussen. Muziek is er van het Residentie Strijkkwartet, tafeldame is Merel Westrik en nico-dijkshoorn-dierenarts" class=dossierlink>Nico Dijkshoorn dicht.

Jan Mulder en Peter R. de Vries
In de Amsterdam ArenA is het 'Uur U' aangebroken voor Johan Cruijff. Op dít moment vergadert de Ledenraad van Ajax over de Raad van Commissarissen. Wordt Cruijff bedankt voor zijn verrichte zaken, worden de andere commissarissen weggestuurd, of krijgt de volledige Raad van Commissarissen nog één laatste kans om zich te verzoenen? We praten erover met Jan Mulder en Peter R. de Vries.

Arthur en Lucas Jussen
Reden genoeg om de broers Jussen, Arthur en Lucas uit te nodigen. Morgen is er een masterclass van Pianofenomeen Menahem Pressler waarbij Lucas Jussen samen met vier leerlingen (de anderen zijn 10, 11 en 12 jaar oud) een masterclass van dit fenomeen krijgt. Daarbij spelen de broers zaterdag aanstaande tijdens de tweede editie van Yellow Lounge in Amsterdam. Ook gaan ze in 2012 en 2013 touren door China en Japan!

Adriaan van Dis
De menselijke fascinatie voor het afwijkende of het door ziekte getekende lichaam staat centraal in deze tentoonstelling. Het thema is aangedragen door Adriaan van Dis. De tentoonstelling combineert beeldmateriaal uit medische boeken met driedimensionale wasmodellen. Hierdoor ontstaan vele beelden van het aangetaste lichaam uit vooral de negentiende en twintigste eeuw. Van misgeboorten uit het werk van de Amsterdamse anatoom Willem Vrolik tot de handgekleurde foto’s van huidziekten uit 1868 en de gruwelen van de Eerste Wereldoorlog. De tentoonstelling laat zien hoezeer ook de meest gruwelijke beelden vragen om gezien te worden. Te gast is de conservator van deze tenstoonstelling Adriaan van Dis.

Residentie Strijkkwartet
De Italiaanse componist Nino Rota schreef onder meer de muziek voor de ‘Godfather’-trilogie en voor vele films van Federico Fellini. Zijn honderdste geboortedag wordt groots gevierd met een maand lang retrospectief in het Filmhuis in Den Haag. Het Residentie Strijkkwartet (leden van het Residentie Orkest) sluit hier op aan met een selectie uit Rota’s symfonische werken onder leiding van de Peruaanse dirigent Miguel Harth-Bedoya. In de uitzending zal het kwartet: 'Love theme uit de film The Godfather' spelen.

Merel Westrik
Merel Westrik is presentator van het ochtendprogramma 'Vandaag de dag' van Wakker Nederland (WNL). Zij doet dit om en om met Eva Jinek. Voordat Westrik naar de landelijke televisie verhuisde, werkte ze tien jaar bij de Amsterdamse Lokale omroep AT5. Hier startte ze in 2001 als stagiaire.

nico-dijkshoorn-dierenarts" class=dossierlink>Nico Dijkshoorn
nico-dijkshoorn-dierenarts" class=dossierlink>Nico Dijkshoorn is de huisdichter van De Wereld Draait Door. Vrijwel elke woensdag is hij te gast en zorgt dan voor sterk wisselende reacties. Zijn poëzie laat niemand onberoerd. Zijn gedichten, die gewoonlijk spontaan ontstaan, zijn altijd hyperactueel, grappig, verrassend, op de persoon en onnavolgbaar origineel.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op woensdag 16 november door de VARA. Te gast waren Adriaan van Dis, Arthur Jussen, Jan Mulder, Johan Cruijff, Lucas Jussen, Merel Westrik, nico-dijkshoorn-dierenarts" class=dossierlink>Nico Dijkshoorn en Peter R. de Vries. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie