Uitzending
DWDD - 15-11-2011

15-11-2011

DWDD

1743 x bekeken | 0 reacties
8
Te gast in de uitzending van dinsdag 15 november 2011 zijn: Hero Brinkman, Joost Zwagerman, Bart Nieuwenhuizen en Bénédicte Ficq. Muziek is er van De Kraaien, tafelheer is Prem Radhakishun.

Hero Brinkman
Hero Brinkman ligt opnieuw in de clinch met de rest van de fractie. Ditmaal gaat het over een jongerendag die Brinkman wilde organiseren om ook de jongere generatie aan de partij te binden. Vanavond is hij te gast.

Joost Zwagerman
Joost Zwagerman geeft vanavond weer een kunstcollege. In de studio een replica van het schilderij ??The Women of Franklin Street?? van John Currin. De geschiedenis heeft laten zien dat bekende schilders als Mondriaan en Pollock begonnen met het schilderen van landschappen, om uiteindelijk te eindigen bij puur abstract werk. Kunstenaars van latere generaties sloegen deze ontwikkelingen vaak over en begonnen direct met abstract werk. Currin ontwikkelde zich echter omgekeerd. Hij begon met abstract werk en eindigde met realistische schilderijen. Hierin liet hij zich inspireren door wat hij mooi en verleidelijk vond: suikerzoete prentjes van meisjes. Vanavond in de studio: Joost Zwagerman en de meisjes van Currin op ware grootte.

Bénédicte Ficq en Bart Nieuwenhuizen
Bij het Frans Otten Stadion in Amsterdam-Zuid was de afgelopen maanden volgens de eigenaar al vijftien keer ingebroken. Op 4 november stond de directeur samen met drie werknemers te posten gewapend met een honkbalknuppel. Rond half negen ??s avonds betrapten ze een inbreker op heterdaad. Deze belandde, na te zijn overmeesterd en bewerkt met de honkbalknuppel in het ziekenhuis en wordt nu kunstmatig in leven gehouden. Mag men zijn eigen bezit op deze manier verdedigen of is het slechts aan de politie om tegen inbrekers op te treden? Aan tafel advocate Bénédicte Ficq en Bart Nieuwenhuizen, hoofdofficier van het OM.

Prem Radhakishun
Prem Radhakishun is advocaat en programmamaker. In 2009 was hij op tv te zien met ??De School van Prem??. In het verleden presenteerde hij onder meer ??Premtime??. Hij werd geboren in Suriname, maar kwam na de ??Decembermoorden?? naar Nederland. Hij studeerde rechten aan de VU en werd in 1990 beëdigd als advocaat. Al tijdens zijn studie was hij journalistiek actief.

De Kraaien
De Kraaien zijn een Hiphop-act uit Den Haag. De drie rappers, of naar eigen zeggen ??neppers??, nemen zichzelf vooral niet te serieus. Neurbert El Halt, Bernd Ganzebev en Prins Clit in Paanham maakten naam met hun bizarre live-optredens, waarin zij in bizarre outfits met vogelmaskers en omringd door strippers op het podium staan.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op dinsdag 15 november door de VARA. Te gast waren Bart Nieuwenhuizen, Hero Brinkman, Joost Zwagerman en Prem Radhakishun. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie