Uitzending
DWDD - 17-11-2011

17-11-2011

DWDD

3290 x bekeken | 0 reacties
7
Te gast in de uitzending van 17 november 2011 zijn: Jan Mulder, Peter R. de Vries, Frits Barend, Ramón Gieling, Colette Noël, Arjen Bergijk, Erik de Zwart en Emile Roemer. Muziek is er van Kees Wieringa en Polo de Haas, maar óók van Qeaux Qeaux Joans en tafelheer is Koos Postema.

Jan Mulder, Peter R. de Vries en Frits Barend
Louis van Gaal keert terug bij Ajax. De zestigjarige Amsterdammer wordt de nieuwe algemeen directeur. De Raad van Commissarissen heeft dat besloten in afwezigheid van commissaris Johan Cruijff, die woensdagmiddag op de hoogte is gesteld van het besluit. Zijn reactie: ??Ze zijn gek geworden.? Het directieteam van Ajax wordt verder uitgebreid met Martin Sturkenboom en Danny Blind. We praten over de ontwikkelingen met: Jan Mulder, Peter R. de Vries en Frits Barend.

Kees Wieringa en Polo de Haas
Heel af en toe is muziek, net als de ware liefde, in staat een radicale verandering in iemand teweeg te brengen. De compositie Canto Ostinato heeft dat met een aantal mensen gedaan. De film 'Over Canto' is een documentaire van regisseur Ramón Gieling over de dramatische invloed van het muziekstuk van componist Simeon ten Holt op de levens van negen personages. Met o.a. Halina Reijn, Kees Wieringa, Hans Ruijssenaars. Te gast is de maker van de documentaire Ramón Gieling en ook Colette Noël en Arjen Bergijk die in de docu voorkomen en op wie de Canto Ostinato een onuitwisbare indruk achterliet. Ook zal het stuk - voor een gedeelte - gespeeld worden in de studio door de pianisten: Kees Wieringa en Polo de Haas.

Erik de Zwart en Emile Roemer
Naar aanleiding van het tienjarig jubileum van de iPod zijn we in navolging van onze 'Denk Anders campagne' met eigenzinnige Nederlanders, nu gestart met de 'Klink Anders campagne'. Welke muzikanten hebben de muziekscène veranderd en gemaakt tot wat ie vandaag de dag is? Tot einde van dit seizoen vragen we het de komende weken aan verschillende muzikanten en muziekkenners. Op 15 december - de laatste uitzending van dit seizoen - presenteren wij dan de definitieve lijst. Vanavond met Erik de Zwart en Emile Roemer.

Qeaux Qeaux Joans
Queaux Quaeux Joans is een singer/songwriter met een voorliefde voor Rythem & Blues die voornamelijk solo optreedt (maar ook mét band). In 2002 ging ze naar het conservatorium waar ze vier jaar later - net voor haar eindexamen - stopt. Ze deed verschillende optredens voor Wicked Jazz Sounds en stond in het voorprogramma van de Nederlandse tour van Beth Hart.

Koos Postema
Koos Postema is een voormalig tv-presentator, ondermeer van 'Klasgenoten' en 'Sport7'.

Postema begint zijn mediacarrière in 1960 op de dag van de arbeid bij de radio (VARA). De overstap naar televisie wordt vijf jaar later gemaakt wanneer hij bij de actualiteitenrubriek 'Achter het Nieuws' (VARA) gaat werken.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op donderdag 17 november door de VARA. Te gast waren Emile Roemer, Erik de Zwart, Frits Barend, Jan Mulder, Kees Wieringa, Koos Postema en Peter R. de Vries. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen cht de beste aanbiedingen Bekijk nu!