Uitzending
DWDD - 11-1-2010

11-1-2010

DWDD

1928 x bekeken | 0 reacties
9
Gasten in de uitzending van maandag 11 januari zijn: André Rouvoet, Wilfried de Jong, Eric Schneider en Daan Schuurmans. Muziek is er van Trixie Whitley en tafelheer is Jan Mulder.

André Rouvoet
De Christen Unie trapt vandaag af met de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen. De regeringscoalitie van CDA, CU en PvdA staat onder grote druk omdat er een aantal hoofdpijndossiers op de agenda staan, waaronder Afghanistan en Irak. De grote vraag is: hoe zal de CU zich handhaven in de politieke strijd tussen kemphanen Bos en Balkenende?

Wilfried de Jong
Direct na DWDD start ook het programma '24 uur met...' van de VPRO weer. In de eerste uitzending is presentator Wilfried de Jong een hele dag opgesloten met Gordon. De zanger praat onder andere over de tol van alle media-aandacht, over eenzaamheid, over de liefde en over zijn plannen om het allemaal anders te doen in 2010.

Trixie Whitley
Trixie Whitley is bezig met een soloplaat, maar ze is tevens frontvrouw van Black Dub. Aan haar stem is niet te horen dat ze 22 jaar is. De vader van Trixie Whitley is de in 2005 overleden muzikant Chris Whitley met wie ze op haar derde al op het podium stond. De broer van haar moeder is dEUS-bassist Alan Gevaert. Trixie Whitley groeide dus op in een muzikale familie deels in New York en deels in België.

Eric Schneider
Eric Schneider is een gevierd acteur en regisseur. Hij stond veelvuldig op het toneel en ontving er gerenommeerde prijzen (als de Louis d'Or en de Toneelpublieksprijs) voor. In 2007 speelde hij de rol van Sinterklaas in de film 'Alles is Liefde' en hij is te zien in de vierdelige VPRO televisieserie 'Bernard, schavuit van oranje'.
In de uitzending van 11 januari komt Eric Schneider samen met Daan Schuurmans over de serie praten.

Daan Schuurmans
Daan Schuurmans is een acteur die al op jonge leeftijd te zien was in de serie Fort Alpha. Hij speelde ook in de televisieseries Westenwind en Keyzer en De Boer Advocaten. In films was hij onder meer te zien in: Costa en Snowfever en in een aantal kinderfilms. Voor de vierdelige serie 'Bernhard, schavuit van oranje' van de VPRO kruipt hij in de rol van de jonge prins Bernhard van Lippe-Biesterveld.

Jan Mulder
Jan Mulder is een graag geziene DWDD-tafelheer. De oud-profvoetballer, voetbalanalyticus en schrijver laat zijn licht op veel onderwerpen schijnen.

Jan Mulder voetbalde tijdens zijn profcarrière voor Anderlecht en Ajax. Hij speelde vijf interlands voor het Nederlands Elftal. Een knieblessure dwong hem om op 30-jarige leeftijd een einde te maken aan zijn carrière.

Na zijn voetballoopbaan, schreef Mulder jarenlang columns voor de Volkskrant (afwisselend met Remco Campert), HP/De Tijd, Elsevier en het Belgische Humo.

Jan Mulder is jarenlang sidekick geweest van Barend en van Dorp in hun televisieprogramma's, waaronder Villa BvD. Ten tijde van Talpa is hij een aantal jaar voetbalanalyticus geweest bij de uitzendingen van de Eredivisie.

Tegenwoordig schuift hij één keer in de twee weken aan bij Studio Voetbal, het voetbalpraatprogramma van de NOS.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op maandag 11 januari door de VARA. Te gast waren Daan Schuurmans, Wilfried de Jong, Jan Mulder, André Rouvoet en Eric Schneider. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie