Uitzending
DWDD - 12-1-2010

12-1-2010

DWDD

1938 x bekeken | 0 reacties
9
Gasten in de uitzending van 12 januari zijn: Felix Rottenberg en Jort Kelder, Huub Jaspers, Kees Schaap en Henk van Zon. Muziek is er van Go Back To The Zoo en Jan Mulder is tafelheer.

Commissie Davids
De commissie-Davids publiceerde vandaag een omvangrijk feitenrapport over de politieke steun rond de oorlog in Irak. In de uitzending zijn Felix Rottenberg en Jort Kelder te gast om de eventuele gevolgen te bespreken.

Kees Schaap
Kees Schaap, onderzoeksjournalist bij Zembla, zal aanschuiven om samen met zijn collega Huub Jaspers commentaar op het rapport van de commissie Davids te geven. Zij hebben kritiek op de grondigheid van het onderzoek.

Zembla is het actuele documentaireprogramma van VARA/NPS, dat een breed publiek wil informeren met opiniërende onderzoeksjournalistiek.

Huub Jaspers
Huub Jaspers is adjunct-eindredacteur van Argos radio (VPRO). Dit programma speurt naar opmerkelijke achtergronden bij het nieuws. Huub Jaspers maakte vele opzienbarende documentaires waaronder 'Tien jaar na de val van Srebrenica'. Voor deze serie reportages maakte hij als eerste (samen met zijn overleden collega Gerard Legebeke) melding van de val van Srebrenica.

Henk van Zon
Henk van Zon presenteert samen met Anneke Schuytema-de Boer vier splinternieuwe afleveringen van 'Van Zon op zaterdag'. Een groots opgezette talkshow met wereldberoemde gasten, reportages en muziek. Henk geeft dit keer vanuit het linkse Hilversumse bolwerk zijn gezonde rechtse visie op de thema's: Geloof, Feminisme, Klimaat en Inspraak.

Go Back To The ZOO
Go Back To The Zoo laat vanavond hun nieuwe single 'Electric' horen. Twee maart waren ze ook al te gast. Het nummer 'Beam me up' van de Amsterdamse band is te horen in een internationale internetreclamecampagne van het merk Nike. Het filmpje, waarin sporters als Raphael Nadal en Didier Drogba te zien zijn, is gemaakt door een Amsterdamse reclamebureau, die de band ontdekte via MySpace.

Jan Mulder
Jan Mulder is een graag geziene DWDD-tafelheer. De oud-profvoetballer, voetbalanalyticus en schrijver laat zijn licht op veel onderwerpen schijnen.

Jan Mulder voetbalde tijdens zijn profcarrière voor Anderlecht en Ajax. Hij speelde vijf interlands voor het Nederlands Elftal. Een knieblessure dwong hem om op 30-jarige leeftijd een einde te maken aan zijn carrière.

Na zijnvoetballoopbaan, schreef Mulder jarenlang columns voor de Volkskrant (afwisselend met Remco Campert), HP/De Tijd, Elsevier en het Belgische Humo.

Jan Mulder is jarenlang sidekick geweest van Barend en van Dorp in hun televisieprogramma's, waaronder Villa BvD. Ten tijde van Talpa is hij een aantal jaar voetbalanalyticus geweest bij de uitzendingen van de Eredivisie.

Tegenwoordig schuift hij één keer in de twee weken aan bij Studio Voetbal, het voetbalpraatprogramma van de NOS.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op dinsdag 12 januari door de VARA. Te gast waren Felix Rottenberg, Jan Mulder en Jort Kelder. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie