Uitzending
DWDD - 16-9-2011

16-9-2011

DWDD

2141 x bekeken | 0 reacties
9
1,5 miljard euro verdampt
Na Nick Leeson in de jaren negentig en Jerome Kerviel in 2008 is de financiële wereld nu in de ban van de 31-jarige Kweku Adoboli. Deze effectenhandelaar heeft 1,5 miljard euro laten verdampen bij de Zwitserse bank UBS. Vandaag is deze Ghanese Londenaar aangeklaagd voor fraude. Maar is het echt fraude, of was het simpelweg een alledaagse, maar risicovolle, gok op de koers van de Zwitserse Frank? Econoom Kilian Wawoe vertelt.

Comedians en de Amerikaanse verkiezingen
In de V.S. zijn comedians zeer bepalend voor het verloop van de verkiezingen. Vele kiezers lezen niet langer het partijprogramma of kijken naar debatten, maar laten hun oordeel afhangen van de grappen van comedians in late night shows als ‘Saturday Night Life’. Gisteren zat de bekende Amerikaanse comedian Seth Meyers in het tv-programma ‘College Tour’. Presentator en Amerikadeskundige Twan Huys geeft zijn visie.

Super Heavy
Mick Jagger, de Rolling Stones zanger, zit in een nieuw project: de band ‘Super Heavy’. De muziek van de band wordt gekenmerkt door invloeden uit alle windstreken. Dat is ook niet zo gek, als je weet wie er aan meegewerkt hebben. Soulzangeres Joss Stone, Damian Marley (de zoon van Bob), A.R. Rahm (bekend componist van Bollywood muziek) en Dave Stewart van Eurythmics, maken deel uit van deze, nu al als ‘superband’, betitelde groep. Het debuutalbum is vandaag, 16 september, verschenen.
Vanavond in de uitzending Leo Blokhuis, Andrew Makkinga en Candy Dulfer over Jagger en de band 'Super Heavy'.

Gers
Gers volledige naam is Gers Pardoel. Hij is een rapper die zijn carrière begon toen hij in verschillende producties van andere mee rapte. Hij scoorde een mega hit in Nederland met de Opposites met het nummer 'Broodje Bakpao'. Hij is de protége van Postman. Zijn eerste solosingle heette 'Morgen ben ik rijk'. Zijn debuutalbum 'Deze Wereld is van Jou' is net uit, met daarop de single 'Ik neem je...

Marc-Marie Huijbregts
Marc-Marie Huijbregts is een vaste tafelheer voor de vrijdagavond (al is hij ook wel eens op een andere dag present)! Hij werd bij het grote publiek bekend met zijn optredens in ‘Dit Was het Nieuws’. Het tv-programma ‘Wie is de Mol?’, de film ‘Alles is Liefde’ en de tv-series: ‘Het Schaep met de Vijf Pooten’, en ''t Vrije Schaep' volgden. Op 13 februari 2009 onthulde Marc-Marie dat hij kaal...

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op vrijdag 16 september door de VARA. Te gast waren Candy Dulfer, Leo Blokhuis, Marc-Marie Huijbregts, Twan Huys, Kilian Wawoe en Gers Pardoel. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie