Uitzending
DWDD - 13-9-2011

13-9-2011

DWDD

1907 x bekeken | 0 reacties
9
De gasten in de korte (40 min.) uitzending van 13 september 2011 zijn: Felix Rottenberg, Jan Donkers, Philippe de Lange, Ronald de Haan, Lot Doyer en DWDD recordings met Rita Reys en Brownie Dutch. Tafeldame is Hanna Bervoets.

Felix Rottenberg en Jan Donkers
Jackie Kennedy staat bekend om haar zwijgzaamheid. Ze klapte nooit uit de school over haar jaren als First Lady. Morgen verschijnt het boek ‘Jacqueline Kennedy - Mijn leven met John F. Kennedy’ en daarin neemt zij geen blad voor de mond. Na de moord op haar man sprak ze uren met historicus Arthur Schlesinger en die opnames zijn nu in het boek gebundeld.
Naar Jackie’s mening was Charles de Gaulle egomaan en was Martin Luther King een rokkenjager en een bedrieger. Felix Rottenberg en Jan Donkers lazen de voorpublicatie en bespreken de volgens hen meest markante uitspraken.

Brownie Dutch en Rita Reys
Vanavond DWDD recordings met Brownie Dutch en Rita Reys.

ALS campagne van start
ALS is een ernstige spier-/zenuwziekte waardoor de zenuwcellen in het ruggenmerg en de hersenen langzaam afsterven. Nadat de diagnose gesteld is, heeft iemand gemiddeld nog maar drie jaar te leven. Spiergroep na spiergroep valt uit, waardoor de patiënt steeds minder kan. In Nederland overlijden hier per jaar ongeveer 500 mensen aan. Over de oorzaak van de ziekte is nog weinig bekend.

Hanna Bervoets
Hanna Bervoets is schrijfster, columnist en journalist. Ze studeerde de master Journalistiek aan de Universiteit van Amsterdam. Bervoets publiceerde verschillende reportages, columns en verhalen in o.a. Volkskrant Magazine, Marie-Claire en Elsevier Thema.

In deze uitzending van DWDD waren Felix Rottenberg, Jan Donkers en Rita Reys te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op dinsdag 13 september door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie