Uitzending
DWDD - 21-9-2011

21-9-2011

DWDD

1904 x bekeken | 0 reacties
9
Te gast in de uitzending van woensdag 21 september zijn: Felix Rottenberg, Jan Mulder, Peter R. De Vries, De Dijk (ook de muziek is van hen), tafelheer is Jort Kelder en nico-dijkshoorn-dierenarts" class=dossierlink>Nico Dijkshoorn dicht.

Peter R. De vries
Er komt een Hollywood verfilming van het boek 'De ontvoering van Alfred Heineken' van Peter R. De Vries. Michael A. Simpson en Judy Cairo willen het verhaal van de ontvoering volledig waarheidsgetrouw verfilmen, waardoor de productie het predicaat ‘true crime’ krijgt. Het boek van De Vries is al twee decennia de best verkochte misdaadtitel van Nederland. Er zijn contacten met een ervaren regisseur en er wordt een top cast aangetrokken. "Sinds de verschijning is er een paar keer sprake geweest van een mogelijke verfilming, maar dat ging telkens niet door omdat de aanpak mij niet aanstond. Dat het na zo lang wachten nu een grote Hollywood-productie wordt is natuurlijk een jongensboekverhaal," aldus Peter R. De Vries.

De Dijk
Vandaag start de 31e editie van het Nederlands Film Festival in Utrecht. Aanstaande zondag gaat daar de documentaire ‘Hou me vast’ in première, een portret van De Dijk aan de vooravond van hun dertigjarige jubileum. In de documentaire zien we De Dijk in een veelbewogen jaar. Zo overweegt zanger Huub van der Lubbe te stoppen en nemen ze een album op met hun idool Solomon Burke, welke niet veel later overlijdt. Naast de documentaire is er ook een nieuw album, ‘Scherp de Zeis’. Vanavond vertellen de bandleden over de band, de documentaire en het nieuwe album.

Jan Mulder en Felix Rottenberg
Traditiegetrouw worden er de twee dagen na Prinsjesdag 'Algemene Beschouwingen' gehouden. Op woensdag (deel I) vindt er in de Tweede Kamer met alle fractieleiders een discussie plaats over de plannen die de regering voor de komende periode heeft gepresenteerd. Morgen (tijdens deel II) is Rutte aan de beurt om te reageren namens het kabinet. Samen met Jan Mulder en Felix Rottenberg bespreken we deel I van de Algemene Beschouwingen waarin Geert Wilders Job Cohen al een 'bedrijfspoedel' noemde en waarop Cohen Wilders zei een 'kleuter' te vinden.

Jort Kelder
Journalist en presentator Jort Kelder is één van de tafelheren van DWDD. Kelder ventileert graag vileine meningen over economie en politiek, en heeft een zwak voor dieren en dictators. Hij studeerde Nederlands recht aan de Universiteit van Utrecht en ging daarna aan de slag bij het tijdschrift Quote. Het blad brak door dankzij de Quote 500 Rijkste Nederlanders.

nico-dijkshoorn-dierenarts" class=dossierlink>Nico Dijkshoorn
nico-dijkshoorn-dierenarts" class=dossierlink>Nico Dijkshoorn is de huisdichter van De Wereld Draait Door. Vrijwel elke woensdag is hij te gast en zorgt dan voor sterk wisselende reacties. Zijn poëzie laat niemand onberoerd. Zijn gedichten, die gewoonlijk spontaan ontstaan, zijn altijd hyperactueel, grappig, verrassend, op de persoon en onnavolgbaar origineel.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op woensdag 21 september door de VARA. Te gast waren Jort Kelder, Huub van der Lubbe, Jan Mulder, nico-dijkshoorn-dierenarts" class=dossierlink>Nico Dijkshoorn, Felix Rottenberg en Peter R. de Vries. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie