Uitzending
DWDD - 23-9-2011

23-9-2011

DWDD

2634 x bekeken | 0 reacties
9
Gasten in de uitzending van vrijdag 23 september zijn: Kaat Bollen, Nicolette Kluijver, Harmke Pijpers, Robbert Dijkgraaf en Ben Saunders. Muziek is er van The Crowns, Marc-Marie Huijbregts is tafelheer.

Robbert Dijkgraaf
In Genève staat het Europese onderzoeksinstituut CERN, waar onderzoek wordt gedaan naar de kleinste deeltjes in het heelal: de elementaire deeltjes. Einsteins relativiteitstheorie is een van de pilaren van de wetenschap, daarin wordt gesteld dat niets zich sneller kan voortbewegen dan het licht. Maar uit een CERN-experiment bleek onlangs dat bepaalde deeltjes zich 60 nanoseconden sneller dan het licht hadden verplaatst. Een zeer bizar meetresultaat. Als dit waar is moet de hele wetenschap op de schop. Alle theorieën over bijvoorbeeld het ontstaan van de aarde zouden niet meer geldig zijn. Tijdreizen zou nu theoretisch mogelijk zijn. Robbert Dijkgraaf geeft uitleg.

Kaat Bollen, Harmke Pijpers en Nicolette Kluijver
Volgende week verschijnt ‘Het Schaamhaarboek’. Auteur Kaat Bollen schreef haar scriptie over schaamhaar en deed vervolgens een enquête onder 5000 vrouwen. Het Belgische blad Humo raakte geïnteresseerd en het resultaat is een groot overzichtsboek waarin de volgende vraag centraal staat: wat is de invloed van schaamhaar op het seksleven? Aan tafel Kaat Bollen, Harmke Pijpers en Nicolette Kluijver.

Ben Saunders
Zanger/tatoo-zetter/freefighter Ben Saunders werd in 2010 in één klap beroemd in Nederland toen hij de televisie talentenjacht 'The Voice of Holland' won. Tijdens de auditie van het programma maakte hij een verpletterende indruk toen hij 'Use Somebody' van Kings of Leon vertolkte. In de finale zong hij 'When a man loves a woman' (oorspronkelijk van Percy Sledge).

The Crowns
The Crowns begonnen met z’n drieën als echte Amsterdamse band. De muziek van het drietal was oorspronkelijk alleen bedoeld voor familie en vrienden, maar de nummers die de band online had gezet werden zo positief ontvangen, dat ze besloten een album op te nemen. Op YouTube publiceerden ze clipjes, die meer dan een miljoen keer werden bekeken en de band werd uitgebreid.

Marc-Marie Huijbregts
Marc-Marie Huijbregts is een vaste tafelheer voor de vrijdagavond (al is hij ook wel eens op een andere dag present)! Hij werd bij het grote publiek bekend met zijn optredens in ‘Dit Was het Nieuws’. Het tv-programma ‘Wie is de Mol?’, de film ‘Alles is Liefde’ en de tv-series: ‘Het Schaep met de Vijf Pooten’, en ''t Vrije Schaep' volgden.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op vrijdag 23 september door de VARA. Te gast waren Robbert Dijkgraaf, Marc-Marie Huijbregts, Nicolette Kluijver en Harmke Pijpers. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie