Uitzending
DWDD - 20-9-2011

20-9-2011

DWDD

1901 x bekeken | 0 reacties
8
Te gast in de uitzending van dinsdag 20 september zijn: Jack de Vries, Jörgen Raymann, Tom Barman en Paul Verhoeven. Muziek is er van dEUS en ook van Lang Lang, tafeldame is Halina Reijn.

Jack de Vries en Jörgen Raymann.
Vandaag is het Prinsjesdag. In de troonrede sprak koningin Beatrix over de barre economische tijden die we tegemoet gaan. Het was het startschot voor het jaarlijkse potje politieke stellingname. De oppositie noemde de troonrede "de meest liberale ooit"(Roemer) en “onbezield, sober en kil” (Sap) terwijl de VVD-fractievoorzitter Stef Blok liet weten "met trots geluisterd te hebben." Wilders typeerde de troonrede als een ''heel serieus verhaal'' en gaf aan blij te zijn dat het woord Europa bijna niet is gevallen. Kortom de stellingen zijn betrokken, dat belooft wat voor de komende twee dagen waarin de Algemene Beschouwingen gaan plaatsvinden. We bespreken Prinsjesdag met Jack de Vries en Jörgen Raymann.

Tom Barman en dEUS
Deze maand wordt het zesde album ‘Keep You Close’ van dEUS gelanceerd. Zanger en gitarist Tom Barman is niet alleen actief in dEUS. Zo is hij bijvoorbleed éénmalig hoofdredacteur van de kunstbijlage in de Volkskrant op woensdag 21 september. Vanavond zit Tom Barman aan tafel en geeft met dEUS alvast een voorproefje van het nieuwe album.

Paul Verhoeven
Paul Verhoeven heeft vandaag zijn nieuwe project ‘The Entertainment Experience’ gepresenteerd. Het project zal een korte film opleveren, waar iedereen thuis invloed op kan uitoefenen. Het werkt als volgt:
Vandaag zijn de eerste drie minuten van het script gelanceerd op een website. Iedereen (amateur of professional) kan zijn ideeën insturen en de kijker kan uiteindelijk stemmen wat er in de eindmontage van de film te zien moet zijn. Geïnspireerd op het resultaat van deze ‘crowdsourced’ film, maakt Verhoeven dan een eigen tweede film. In de uitzending vertelt hij over dit vooruitstrevende project.

Lang Lang
Lang Lang is een klassieke pianist, geboren in China. Toen hij 2 jaar oud was hoorde hij in een aflevering van de tekenfilmserie ‘Tom en Jerry’ een stukje muziek van de componist Liszt. Voor het eerst hoorde hij Westerse klassieke muziek, dit motiveerde hem om piano te gaan spelen.

Halina Reijn
Halina Reijn is filmactrice, toneelspeelster, schrijfster én geregeld tafeldame in De Wereld Draait Door. Het grote publiek kent haar van haar rollen in de speelfilms 'Zwartboek' en 'Ik Omhels Je met 1000 Armen'.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op dinsdag 20 september door de VARA. Te gast waren Halina Reijn, Paul Verhoeven, Jack de Vries, Jörgen Raymann en Tom Barman. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie