Uitzending
DWDD - 15-10-2010

15-10-2010

DWDD

2349 x bekeken | 0 reacties
8
De gasten van vrijdag 15 oktober zijn: Michiel Pestman, Bolle Hans, Benjamin Herman, Wilfried de Jong, Tom Egbers Maarten van Rossem en Alexander Klöpping. Muziek is er van de band 'Customs', tafelheer is Marc-Marie Huijbregts.

Michiel Pestman
Advocaat Michiel Pestman, die de aanklagers in het proces tegen PVV-leider Geert Wilders bijstaat, is woedend op het Openbaar Ministerie. Het O.M. heeft de rechtbank vanmiddag gevraagd Geert Wilders vrij te spreken. Alhoewel zijn uitspraken misschien „kwetsend” kunnen zijn voor gelovigen, zijn ze niet strafbaar volgens de letter van de wet, stelt het O.M. De rechtbank doet op 5 november uitspraak. Welke stappen denkt Pestman nog te kunnen ondernemen?

Wilfried de Jong en Benjamin Herman
‘Blue Note’ is een befaamd Jazz-label dat de muziek uitbrengt van grootheden als Miles Davis, Dave Brubeck en Charlie Parker. Het label komt nu met heruitgave van een aantal vinylplaten, die nu op 45 toeren afgespeeld moeten worden in plaats van de gebuikelijke 33. Vinylkenners stellen dat 45 toeren een beter geluid geeft. DWDD beluistert 5 van deze heruitgaven met jazzliefhebbers Bolle Hans uit Rotterdam, Wilfried de Jong en Benjamin Herman. Horen zij het verschil?

Tom Egbers, Alexander Klöpping en Maarten van Rossem
We bespreken de afgelopen week met:
-Tom Egbers: o.a. over Louis van Gaal en Mark van Bommel.
-Alexander Klöpping: over de hoge winstcijfers van Google.
-Maarten van Rossem: over het nieuwe kabinet.

Customs
Customs is een Belgische rockband uit de omgeving van Leuven, opgericht in 2008. Ze scoorden al snel in de Belgische hitparades. Customs is beïnvloed door bands als The House of Love, Echo & The Bunnymen, The Sound, Red Lorry Yellow Lorry and Cocteau Twins.

Marc-Marie Huijbregts
Met zijn spontane, onnavolgbare humor is Marc-Marie Huijbregts een vaste tafelheer voor de vrijdagavond! Hij werd bij het grote publiek bekend met zijn optredens in ‘Dit Was het Nieuws’. Het tv-programma ‘Wie is de Mol?’, de film ‘Alles is Liefde’ en de tv-serie ‘Het Schaep met de Vijf Pooten’ volgden.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op vrijdag 15 oktober door de VARA. Te gast waren Alexander Klöpping, Benjamin Herman, Maarten van Rossem, Marc-Marie Huijbregts, Tom Egbers, Wilfried de Jong en Michiel Pestman. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie