Uitzending
DWDD - 19-10-2010

19-10-2010

DWDD

2268 x bekeken | 0 reacties
8
Te gast in de 40 min. uitzending van dinsdag 19 oktober zijn onder anderen: Peter R. de Vries, Rob de Nijs, DaniŽl Lohues, Sinterklaas. Tafeldame is Jildou van der Bijl.

Peter R. de Vries
Vandaag en morgen houdt Bram Moszkowicz zijn pleidooi in de zaak Wilders. Vanmorgen zei de advocaat dat ťťn van de grondrechten van een verdachte is geschonden. Volgens hem is een verdachte onschuldig, totdat het tegendeel bewezen is. Het OM had Wilders niet mogen vervolgen, omdat hij - voor dezelfde feiten - in 2009 al is aangeklaagd, aldus Moszkowicz en toen is hij onschuldig bevonden. Letterlijk vindt de advocaat het 'een schande dat het hof Geert Wilders al bestempeld heeft als Islamofoob'. Peter R. de Vries is een felle tegenstander van Geert Wilders en zijn Partij Voor de Vrijheid. De Vries zei begin oktober onder andere dat hij het belachelijk vindt, dat iemand die vrijheid van meningsuiting heel belangrijk vindt, zich in een proces tegen hem, op zijn zwijgrecht beroept.

Rob de Nijs en DaniŽl Lohues
Rob de Nijs en DaniŽl Lohues hebben samen een cd gemaakt. De titel is 'Eindelijk Vrij'. Maandagavond 18 oktober stonden ze in een uitverkocht Paradiso. Het is een nieuwe start voor Rob de Nijs, die het - qua muziek - over een geheel andere boeg gooit. Er is een klik tussen de twee muzikanten en dat hoor je terug in de nummers. Het is bluesy en rock 'n roll met de stem van Rob de Nijs en dat klinkt zeker zeer plezant.

Sinterklaas
Gisteren waren Johan Nijenhuis en Dick Maas te gast om te discussiŽren over de nieuwe film Sint. De filmposter geeft zoveel ophef, dat er nu zelfs een oproep is om 'Sint' uit de bioscoop te bannen. Wat vindt Sinterklaas er eigenlijk zelf van? We nodigden hem uit en de goedheiligman heeft onze uitnodiging aanvaard.

Jildou van der Bijl
Jildou van der Bijl begon als stagiaire bij Nieuwe Revu en werd op haar zevenentwintigste hoofdredacteur van het blad. Vervolgens werd ze ingelijfd door uitgeverij Mood for Magazines. Ze bestierde La Vie en Rose en zette LINDA. WONEN, LINDA. MAN en OOG - het tijdschrift van het Rijksmuseum - op. Tegenwoordig is ze hoofdredacteur van LINDA.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op dinsdag 19 oktober door de VARA. Te gast waren Rob de Nijs, DaniŽl Lohues, Sinterklaas, Peter R. de Vries en Jildou van der Bijl. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie