Uitzending
DWDD - 11-10-2010

11-10-2010

DWDD

3628 x bekeken | 0 reacties
9
De gasten in de uitzending van maandag 11 oktober zijn: Pieter Fleury, Serge-Henri Valcke, Huub van der Lubbe en Saskia, Rogier en Ariane den Uyl. Muziek is er van De Dijk, tafelheer is Jan Mulder.

Pieter Fleury en Serge-Henri Valcke
In Noord-Korea had zondag de gehele bevolking vrij. Dit omdat er een grootse parade werd gehouden in de hoofstad Pyongyang. De parade werd gehouden ter gelegenheid van het tonen van de zoon en tevens opvolger van de leider van het land Kim Jong-il aan het volk. Er werd live-verslag van de parade gedaan op de nationale televisie.
Het is voor het eerst dat er verslag van een officiële aangelegenheid wordt gedaan. Over Noord-Korea weten we sowieso erg weinig. We praten met documentairemaker Pieter FLeury en Serge Henri Valcke. De eerste maakte een documentaire over een doorsnee Noord Koreaans gezin, en de tweede heeft een bezoek gebracht aan het land.

Tv-serie Joop den Uyl
Gisteren zond de Vara het eerste deel uit van de miniserie ‘Den Uyl en de affaire Lockheed’. De Lockheedaffaire speelde in 1976. Vliegtuigfabrikant Lockheed had een hoge regeringsfunctionaris een grote som smeergeld betaald om een grote order van defensie in de wacht te slepen. Dit bleek Prins Bernhard te zijn, een constitutionele crisis volgde. Den Uyl en zijn kabinet moesten alle zeilen bij zetten om de crisis op te lossen. In de tv-serie wordt een zeer uitgebreid beeld geschetst van het persoonlijke leven van Den Uyl. Vanavond aan tafel drie van zijn kinderen: Saskia Noorman – den Uyl, Rogier den Uyl en Ariane den Uyl.

Huub van der Lubbe
Solomon Burke zou vanavond samen met Huub van der Lubbe te gast zijn in DWDD. Vanwege het plotseling overlijden van de soullegende, zal Huub van der Lubbe vanavond alleen komen. Hij zal de man, met wie De Dijk onlangs een album opnam, gedenken. Morgen zou er een concert zijn in Paradiso. Nu gaat De Dijk dinsdag 12 oktober zonder Solomon Burke de bühne op.

De Dijk
De Dijk is een band uit Amsterdam, die al sinds begin jaren '80 Nederlandstalige popmuziek maakt. De stijl is te omschrijven als een mix van soul, blues en rock. De groep is vernoemd naar de Amsterdamse Zeedijk. Zanger en frontman is Huub van der Lubbe.

Tafelheer: Jan Mulder
Jan Mulder is een vaste DWDD-tafelheer. De oud-profvoetballer, voetbalanalyticus en schrijver laat zijn licht over veel onderwerpen schijnen. Hij geeft regelmatig zijn 'top vijf ergernissen'.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op maandag 11 oktober door de VARA. Te gast waren Huub van der Lubbe, Jan Mulder, Joop den Uyl, Pieter fleury en Serge-Henri Valcke. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie