Uitzending
DWDD - 8-9-2011

8-9-2011

DWDD

2955 x bekeken | 1 reacties
9
Te gast in de uitzending van donderdag 8 september zijn: Erik en Herman Verlinde, Han Bennink en Jörgen Raymann. Muziek is er van Kubus & Rico en tafeldame is Sylvana Simons.

Erik Verlinde en Herman Verlinde
Aan hoogleraar theoretische fysica Erik Verlinde wordt vrijdag 9 september 2011 de NWO-Spinozapremie toegekend. Dit is de hoogst denkbare onderscheiding in de Nederlandse wetenschap. Erik Verlinde was op vakantie in Frankrijk, moest door ongelukkige omstandigheid langer blijven, liep toen over het strand en kreeg het inzicht dat tot zijn vernieuwende idee over de zwaartekracht heeft geleid. Het is een idee dat door knappe koppen overal ter wereld wordt beschouwd als de theorie die het werk van Newton en Einstein gaat vervangen. Erik Verlinde heeft een één-eiige tweelingbroer en dat is Herman Verlinde. Ook hij is hoogleraar theoretische fysica, maar dan aan 'Princeton University' in Amerika. Dezelfde universiteit waar ooit Einstein lesgaf.

Han Bennink
De Volkskrant had deze zomer een serie interviews met kunstenaars, over wat in hun discipline de basisvaardigheden zijn die zij in de vingers moeten hebben. Han Bennink sprak over de drumroffel. Voor de leek is het een simpele herhaling van slagen. Voor kenners is de roffel echter een van de moeilijkste aspecten van het drummen. Zo is er bijvoorbeeld een roffel van vijf, een roffel van zeven, een losse roffel, een press-roll waarbij je de stokken in het vel drukt, een roffel met accenten, etc... Vanavond zal Han Bennink laten horen én zien wat een goede roffel inhoudt.

Jörgen Raymann
Aanstaande zondag is het tien jaar geleden dat Jörgen Raymann startte met zijn late night programma voor de NTR op Ned 3, 'Raymann is laat'. Sinds vorig seizoen heet de show 'Zo: Raymann'. Zondag wordt het jubileum gevierd met een feestelijke uitzending. De show zit vol met vaste types, die door Raymann zelf worden gespeeld. Zo zijn er Tante Es (Tante Esselien van Doornegat) en Achmed de slager. Te gast is Jörgen Raymann!

Kubus & Rico
Kubus & Rico zijn een hiphop formatie. Beiden speelden eerst in andere groepen voordat ze samen gingen. Rico, pseudoniem van Ricardo McDougal, is een Arubaans-Nederlands rapper. Samen met Sticky Steez en DJ Delic vormde hij de legendarische rapformatie Opgezwolle. Nu zit hij bij de Fakkelbrigade. Bart van der Werken, beter bekend als Kubus, is een producer en dj uit Zwolle.

Sylvana Simons
Sylvana Simons was in de jaren 90 TMF veejay. Daarna stapte ze over naar SBS6 waar ze een aantal controversiële programma's presenteerde, als: 'Sex on the beach' en 'De Bus'. Daarna werkte ze lange tijd als 'TV Makelaar' voor RTL en presenteerde ze ook 'Dancing with the Stars'. In 2009 maakte ze de overstap van RTL naar NPS.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op donderdag 8 september door de VARA en NTR. Te gast waren Sylvana Simons, Jörgen Raymann, Han Bennink en Ricardo McDougal. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble TV winactie Zet je beknibbel-wekker op Knibble en doe mee! Doe mee!