Uitzending
DWDD - 6-9-2011

6-9-2011

DWDD

3803 x bekeken | 1 reacties
8
Gasten in de uitzending van dinsdag 6 september zijn Joost Zwagerman, Tom Egbers, Mart Smeets, Theo Maassen, Wim Helsen, Stefaan van Brabandt. Muziek is er van Tika, tafeldame is Claudia de Breij.

Joost Zwagerman
Joost Zwagerman geeft vanavond weer een DWDD kunstcollege, deze keer over terrorisme en de kunst. Op 11 september aanstaande is het precies tien jaar geleden dat twee vliegtuigen zich in de Twin Towers in New York boorden en hiermee de wereld veranderden. Zwagerman schreef deze zomer in de Volkskrant dat kunst in staat is om een heel andere kant van onder andere terrorisme te laten zien. Diverse historische gebeurtenissen worden vanavond besproken en we komen er achter wat Anders Breivik met Mona Lisa te maken heeft.

Mart Smeets en Tom Egbers
De omroep NTR begint morgen met een serie over televisieprogramma’s: ‘Achter het Scherm’. In zeven afleveringen wordt telkens de totstandkoming van een programma in beeld gebracht: Studio Sport, X-Factor, Flikken Maastricht, De Reünie, Sesamstraat, het Journaal en Pauw en Witteman. Studio Sport staat centraal in de eerste aflevering. Twee iconen van het programma, Mart Smeets en Tom Egbers, schuiven aan.

Wim Helsen, Theo Maassen en Stefaan van Brabandt
Vanaf donderdag zendt de VPRO een nieuwe serie uit: ‘Geen Probleem’. In deze tragikomedie voeren drie vrienden in een flatje gesprekken met elkaar. Van de grot van Plato tot de vorm van een balzak, geen onderwerp is te gek. Aan tafel de bedenkers van de serie: cabaretiers Wim Helsen, Theo Maassen en bevriend acteur Stefaan van Brabandt.

Tika
Tika is het samenwerkingsverband tussen Marien Dorleijn en David Pino. Dit zijn de frontmannen van Moss en El Pino & The Volunteers. Op uitnodiging van het project ´In A Cabin With´, waarbijj muzikanten uit hun vertrouwde omgeving gehaald worden om een album op te nemen,
zijn de heren naar het Canadese La Pech afgereisd.
Hier hebben ze samen met lokale muzikanten, in een blokhut ver van de bewoonde wereld, een album opgenomen.

Claudia de Breij
Claudia de Breij is cabaretière, radiomaakster en presentatrice. Ze presenteerde in het verleden onder meer 'Thank God it's Friday', 'VARA Laat' en natuurlijk ‘De Wereld Draait Door’. Op 3FM radio presenteert ze elke vrijdagmiddag het programma 'Claudia d'r op', waar ze in 2010 een Zilveren RadioSter voor Beste Presentratrice in de wacht sleept .

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op dinsdag 6 september door de VARA en NTR. Te gast waren Tom Egbers, Joost Zwagerman, Theo Maassen, Claudia de Breij, Wim Helsen, Mart Smeets en Stefaan van Brabandt. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie