Uitzending
DWDD - 13-2-2013

13-2-2013

DWDD

1736 x bekeken | 0 reacties
7
In deze uitzending: Floris Evers, Daan Roosegaarde, Blaudzun, Nico Dijkshoorn dicht, tafeldame is Halina Reijn.

Floris Evers
Eind vorig jaar ging oud-international Floris Evers voor 31.000 euro onder de hamer. Via een veiling maakte hij een exotische transfer naar Ranchi Rhinos voor de Hockey India League (HIL). Ze werden kampioen en vierden groots feest, waarvan Evers nog steeds schor is. Samen met acht andere Nederlandse tophockeyers, waaronder Teun de Nooijer en Jeroen Hertzberger, kwam hij een paar weken uit in deze Indiase competitie, die één maand duurde. Maar deze competitie is wel blijvend: de komende drie jaar zullen de 9 Nederlandse talenten een maand gaan hockeyen in India. Het idee achter de Hockey India League is om het niveau van het Indiase hockey weer omhoog te trekken: voor inschrijving moest je een gerenommeerd speler zijn, minimaal nationaal. De oud-international onderbrak voor deze competitie zijn wereldreis. Voor hem was het een onvergetelijk avontuur: het hockey leeft enorm in India. Vanavond zit Floris Evers bij ons aan tafel.

Daan Roosegaarde
Studio Roosegaarde, opgericht door ontwerper Daan Roosegaarde, is een 'social design lab'. Samen met zijn team laat Roosegaarde kunst en technologie versmelten tot zowel kunstobjecten als handige en dagelijkse voorwerpen. Zijn kunstwerken, die gebruikmaken van de modernste technologie en vervolgens interacteren met de gebruiker, bezorgden hem internationale bekendheid. Zijn 'sustainable dance floor', een dansvloer die energie opwekt, is één van deze bekende creaties. In november 2011 vertelde Roosegaarde bij DWDD over de smart highway, een snelweg met interactieve verlichting, die stroom opwekt door middel van kristallen die in het asfalt zijn verwerkt. Na dit optreden stond zijn telefoon roodgloeiend en hing zelfs de minister-president van Aruba aan de lijn. Vandaag is hij bij ons in de studio om over zijn nieuwe projecten en visie (o.a. op de evolutie van licht) te vertellen.

Blaudzun
Zijn fans wisten het natuurlijk allang, maar afgelopen maandagavond werd singer-songwriter Blaudzun tijdens de uitreiking van de Edison Popprijzen dan ook officieel uitgeroepen tot beste mannelijke Nederlandse popzanger. Trijntje Oosterhuis, die gisteren te gast was bij DWDD, ontving een Edison voor beste vrouwelijke artiest. Blaudzun is vanavond bij ons te gast én zal zijn nieuwe single 'Who Took The Wheel' spelen.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op woensdag 13 februari door de VARA. Te gast waren Halina Reijn, Floris Evers en Nico Dijkshoorn. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie