Uitzending
DWDD - 12-2-2013

12-2-2013

DWDD

1839 x bekeken | 0 reacties
4
In deze 40-minuten uitzending: Lot van Hooijdonk, Rik Grashoff, Pieter Kos, Connie Palmen, Trijntje Oosterhuis, Tjeerd Oosterhuis, tafeldame Claudia de Breij.

Lot van Hooijdonk, Rik Grashoff en Pieter Kos
Het gaat niet goed met GroenLinks, in de Tweede Kamer slechts vier zetels, terwijl de partij bij de parlementsverkiezingen in 2010 nog tien zetels wist te behalen. De kiezers liepen weg wegens een reeks gebeurtenissen: het vertrek van de charismatische Halsema, het besluit om de missie in Kunduz te steunen, het relletje rond Kamerlid Mariko Peters, het steunen van het Lente-akkoord en als klap op de vuurpijl een strijd om het partijleiderschap tussen Dibi en Sap, die door de partijleiding enorm klungelig werd aangepakt. Sap en de partijtop stapten op. Afgelopen weekend presenteerden drie GroenLinks-leden zich als kandidaat voor het voorzitterschap: Lot van Hooijdonk, Rik Grashoff en Pieter Kos. Zullen zij het tij kunnen keren?

Connie Palmen
Vanaf morgen speelt het toneelgezelschap ‘Behoud de Begeerte’ met hun voorstelling ‘Saint Amour’ in de Nederlandse theaters met een cast van debuterende, maar ook gevierde schrijvers. Binnen dit gezelschap horen schrijvers als Joost Zwagerman, Adriaan van Dis, Tommy Wieringa en Peter Buwalda. Zij laten zich inspireren door verhalen, gedichten, romanfiguren en interviewfragmenten van Hugo Claus. Op 19 maart is het 5 jaar geleden dat Claus overleed en dit jaar is het precies 30 jaar geleden dat zijn klassieker ‘Het verdriet van België‘ verscheen. Aan tafel: schrijfster en vriend van Claus, Connie Palmen.

Trijntje Oosterhuis en Tjeerd Oosterhuis
Vanavond nemen we de ideale muziekavond van Trijntje en Tjeerd Oosterhuis door. Als ze samen een avondje achter de tv zouden zitten, welke videoclip zouden ze dan willen zien? Of juist een muziekfilm à la Flashdance? Houden ze eigenlijk van keiharde punk of juist zwoele soul? En liever een documentaire of een live-dvd? Eerder gingen Triggerfinger, Dolf Jansen, Leo Blokhuis en The Golden Earring hun voor.

In deze uitzending van DWDD waren Tjeerd Oosterhuis, Claudia de Breij, Connie Palmen en Trijntje Oosterhuis te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op dinsdag 12 februari door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie