Uitzending
DWDD - 11-2-2013

11-2-2013

DWDD

1679 x bekeken | 0 reacties
7
In deze uitzending: Frénk van der Linden, Roderick Vonhögen, Bart van Loo, Eefje de Visser, Joop van den Ende en Carolina Dijkhuizen. Muziek is er van Harde Noten, tafelheer is Jan Mulder.

Frénk van der Linden en Roderick Vonhögen
Paus Benedictus XVI treedt op 28 februari om 20.00 uur terug uit zijn functie. Dit grote nieuws heeft hij vandaag zelf bekendgemaakt in het Latijn tijdens de heiligverklaring van de martelaren van Otranto. 'Nadat ik herhaaldelijk voor God bij mezelf te rade ben gegaan, ben ik tot de stellige overtuiging gekomen dat mijn krachten niet langer toereikend zijn om adequaat het Petrusambt te vervullen.' Benedictus zegt geheel vrijwillig zijn functie neer te leggen. Frénk van der Linden & Roderick Vonhögen zitten bij ons aan tafel.

Bart van Loo en Eefje de Visser
Ook dit jaar gaan we door met de aanstekelijke colleges van Bart van Loo over de schoonheid van het Franse chanson. Deze keer een zinderend zwoele editie! Van Loo schreef het boek, ‘Chanson Illustrée’, een gezongen geschiedenis van Frankrijk. Eefje de Visser neemt een gedicht mee welke ze, begeleid met muziek, voordraagt.

Carolina Dijkhuizen en Joop van den Ende
Wat Nederland mag verwachten van de musical Sister Act? Producent Joop van den Ende is daar duidelijk over: 'goddelijk, groots en geestig'. De show is vanaf 3 maart te zien in het Scheveningse Circustheater.
Hoofdrol is voor de 32-jarige Carolina Dijkhuizen. Carolina speelde eerder grote rollen in Aida en The Lion King. Simone Kleinsma leidt het klooster en is moeder overste. Frans Mulder is vader overste. Verder spelen ook Stanley Burleson, Edwin Jonker, Christianne de Bruijn en Esmée van Kampen een rol.

Kasper van Kooten en Bertolf Lentink
Kasper van Kooten en Bertolf Lentink. Ze hadden allebei last van een writersblock, de muzikant wilde meer met tekst doen, de schrijver meer met muziek. Zo vonden ze elkaar en konden hun krachten gebundeld worden. Gezamenlijk het theater in met Nederlandse teksten bleek een succesformule die resulteerde in een theatertoer en een album: Harde Noten.

In deze uitzending van DWDD waren Jan Mulder, Kasper van Kooten, Joop van den Ende, Carolina Dijkhuizen, Frénk van der Linden, Bertolf Lentink en Roderick Vonhögen te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op maandag 11 februari door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie