Uitzending
DWDD - 19-2-2013

19-2-2013

DWDD

2103 x bekeken | 0 reacties
7
In deze korte uitzending: Peter R. de Vries, Ellen van Langen, Merijn Scholten, Thomas Gast, Leo Blokhuis, Adje Vandenberg, Pablo van der Poel van Dewolff, tafeldame Fidan Ekiz

Peter R. de Vries en Ellen van Langen
Zuid-Afrika is sinds donderdag in shock. Oscar Pistorius is opgepakt voor de moord op zijn vriendin Reeva Steenkamp. De snelste man zonder benen blijft komende nacht in de gevangenis. Oscar Pistorius hoort morgen van de rechter of hij zijn proces achter de tralies moet afwachten. De zitting moest verschillende keren worden stilgelegd, omdat Pistorius oncontroleerbaar huilde. Maar wat is er precies gebeurd in het zwaar beveiligde huis van The Blade Runner en zal hij ooit nog op de Spelen schitteren? Aan tafel misdaadverslaggever Peter R. de Vries en olympisch kampioene Ellen van Langen.

Merijn Scholten en Thomas Gast
Voor onder andere Javier Guzman, Najib Amhali, Micha Wertheim, Sanne Wallis de Vries en Lebbis en Jansen betekende het winnen van het Leids Cabaret Festival dé aftrap van een succesvolle carrière. Dat schept verwachtingen over de winnaars van dit jaar. De jury noemden hen 'oorspronkelijk en authentiek in een show met een grote grapdichtheid'. Aan tafel Merijn Scholten en Thomas Gast, die samen het duo Partizanen vormen.

Leo Blokhuis, Adje Vandenberg en Pablo
Op 1 maart komt er een nieuw album uit van niemand minder dan Jimi Hendrix: 'People, Hell & Angels'! De nummers zijn tussen 1968 en 1970 opgenomen en waren oorspronkelijk bedoeld voor het album 'First Days Of The New Rising Sun', de opvolger van 'Electric Ladyland' uit 1968. Hendrix werkte aan het album tot aan zijn dood in 1970. Wat kunnen we verwachten? En klinkt Hendrix nog immer actueel? We beluisterden de plaat met: Leo Blokhuis, Adje Vandenberg en Pablo van de band DeWolff. DeWolff speelt ook live in de studio.

Fidan Ekiz
Fidan Ekiz (1976) is journalist. Ze was onder andere correspondent voor RTL Nieuws en de GPD bladen in Istanbul. Ook werkte ze als redacteur bij het televisieprogramma Pauw en Witteman. Ze maakte samen met Kees Schaap de documentaireserie Veerboot naar Holland. Deze documentaire gaat over de emigratie van vijf Turkse vrouwen. Ekiz tekende het verhaal op uit de mond van haar moeder en haar vriendinnen.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op dinsdag 19 februari door de VARA. Te gast waren Ellen van Langen, Adje Vandenberg, Leo Blokhuis, Peter R. de Vries en Fidan Ekiz. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie