Uitzending
Debat op 2 - Vrouwen: wordt onafhankelijk!

Vrouwen: wordt onafhankelijk!

Debat op 2

15-5-2013

| 1227 x bekeken | 0 reacties
5
Minister Bussemaker van Emancipatiebeleid roept alle vrouwen op tot onafhankelijkheid. Stop met het teren op de zak van je man, en zorg dat je zelf financieel onafhankelijk bent. Je man zou zomaar zonder werk kunnen zitten of je huwelijk loopt op de klippen en dan heb je een groot probleem. De minister heeft het geweten, want het heeft haar een stortvloed aan commentaar opgeleverd. Waar bemoeit de overheid zich mee? Maar ook moeders die al moeite hebben om een carrière en het moederschap te combineren trekken aan de bel. Er wordt voor hen ook geen ruimte geschapen om aan onafhankelijk te zijn. De kinderopvang is bijna niet betaalbaar en er wordt ook vaak een beroep op hen gedaan als mantelzorger.

Maar de minister gaat nog verder. Volgens haar moeten vrouwen ook af van hun schuldcomplex naar hun gezin. Ze zouden zich eerder schuldig moeten voelen naar de overheid. Vrouwen doen te weinig met hun schoolprestaties en opleidingsniveau. Met andere woorden: er wordt na jarenlang studeren en scholen gekozen voor het gezin in plaats van een carrière.

Heeft de minister een punt? Is de vrouw te weinig geëmancipeerd? Moeten vrouwen meer onafhankelijk zijn van hun partner? Of mag de overheid zich daar helemaal niet mee bemoeien? En is de keus aan de vrouw zelf of ze een baan wil of een gezin?

Deze uitzending van het programma Debat op 2 met de titel Vrouwen: wordt onafhankelijk! is uitgezonden op woensdag 15 mei door de KRO. De presentatie was in handen van Ghislaine Plag en Arie Boomsma.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie