Uitzending
Debat op 2 - Gezinsdrama’s

Gezinsdrama’s

Debat op 2

22-5-2013

| 1562 x bekeken | 0 reacties
6
Zijn gezinsdrama's te voorkomen?
Waar iedereen voor vreesde is gebeurd: De levenloze lichaampjes van de broertjes Ruben en Julian zijn gevonden. Na een zoektocht van twee weken, waarbij alles werd ingezet om de jongens te vinden, stuitte een toevallige voorbijganger op een lichaam bij het Utrechtse Cothen. De vader werd op 7 mei al gevonden. Hij pleegde zelfmoord. Het is niet de eerste keer dat Nederland wordt opgeschrikt door een familiedrama. Hoe kan het dat iemand zover gaat zijn eigen kinderen om te brengen?

Het is ook niet de eerste keer dat het betreffende gezin al bekend was bij hulpverlenende instanties. Onder meer Bureau Jeugdzorg en de Raad voor de Kinderbescherming waren al sinds 2008 betrokken bij de familie. Maar betekent dat ook dat deze instanties gefaald hebben? Of zijn gezinsdrama’s, hoe erg ook, niet altijd te voorkomen? En wat is de verantwoordelijkheid van ons allemaal wanneer het in een gezin helemaal misloopt? De voetbalvereniging, de buurt, de school – wat kunnen zij doen?

Deze uitzending van het programma Debat op 2 met de titel Gezinsdrama’s is uitgezonden op woensdag 22 mei door de KRO. De presentatie was in handen van Ghislaine Plag en Arie Boomsma.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie