Uitzending
De leugen regeert - 19-12-2008

19-12-2008

De leugen regeert

1370 x bekeken | 0 reacties
6
Een gesprek met Garrie van Pinxteren, scheidend correspondent van de NOS. Tijdens de Olympische Spelen versoepelde het Chinese regime de regels voor buitenlandse journalisten. Dit is nog steeds van kracht. Desondanks blijven er onderwerpen taboe, zoals Tibet of de Falun Gong.

Toen Rottweiler Boran iemand beet, barstte er een waar mediacircus los. Niet rondom het slachtoffer, maar over de hond. Omroep Brabant, EénVandaag en allerlei bladen richtten al hun aandacht op de bijter en bekommerden zich totaal niet om de gebeten man, die zich diep gekrenkt voelt.

De Fact-Checkers van de Tilburgse school voor journalistiek houden de media al maanden in de gaten. En het resultaat is niet bemoedigend: er worden aan de lopende band fouten gemaakt.

Columnist Francisco van Jole vraagt zich af waarom de media zo makkelijk in de mooie verhalen van oplichters als Bernard Madoff trappen, hij wist circa vijftig miljard dollar te verduisteren.

In de mediaraad:

Frits van Exter, hoofdredacteur van Vrij Nederland.

Conny Mus, Midden-Oosten correspondent RTL Nieuws.

Presentatie: Felix Meurders.

Deze uitzending van het programma De leugen regeert is uitgezonden op vrijdag 19 december door de VARA. Te gast waren Conny Mus, Francisco van Jole en Frits van Exter. De presentatie was in handen van Felix Meurders.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie