Uitzending
De leugen regeert - 28-11-2008

28-11-2008

De leugen regeert

1152 x bekeken | 0 reacties
6
GPD-journalist Frits Bloemendaal schreef in het boek De Communicatieoorlog dat er iets fundamenteel mis is met de manier waarop de overheid omgaat met de pers. Trucs, manipulaties, agressief gedrag en zelfs computervredebreuk worden toegepast om de pers in haar greep te krijgen. Frits Bloemendaal gaat in debat met communicatieadviseur Bart Jochems, oud-journalist en voormalig woordvoerder bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Een reportage over een aantal in Nederland wonende Serven die buitengewoon kwaad zijn op Spits-columnist Jan Dijkgraaf. Die stelde het gedrag van PSV-voetballer Danko Lazovic aan de kaak en noemde hem een oorlogsmisdadiger. Het weghalen van het woord oorlog mocht niet baten en tot in ServiŽ spreekt men schande van deze column.

Een satellietgesprek met RTL-verslaggever Conny Mus, hij mag de Gazastrook niet in. Sterker nog, IsraŽl laat al weken geen enkele journalist de Gazastrook in. Dat is vreemd, want zelfs in periodes dat de Gazastrook officieel was afgesloten, mochten journalisten er altijd in. Mus en zijn collega's zijn nu naar de rechter gestapt om toegang tot de Gaza strook af te dwingen.

Columnist Francisco van Jole gaat het hebben over de dreig-dvd die het NCRV/EO-programma Netwerk binnenkreeg en waar vier dagen lang geen nieuws in werd gezien.

In de mediaraad: Gerri Eickhof, verslaggever NOS Journaal en Mark Koster, journalist bij De Pers.

Presentatie: Felix Meurders.

Deze uitzending van het programma De leugen regeert is uitgezonden op vrijdag 28 november door de VARA. Te gast waren Conny Mus, Francisco van Jole, Gerri Eickhof en Mark Koster. De presentatie was in handen van Felix Meurders.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie