Uitzending
De leugen regeert - 12-12-2008

12-12-2008

De leugen regeert

1251 x bekeken | 0 reacties
6
Dertig jaar geleden stelde Frits Barend tijdens het WK Voetbal in Argentinië enkele kritische vragen aan dictator Videla. Een sportjournalist die naast de sport ook de politiek behandelt. Tegenwoordig gebeurt dat nauwelijks meer. Een gesprek met sportjournalisten Frits Barend en Marcel Rözer.

Een vergeten conflict is het inmiddels niet meer, maar veel weten we niet over de oorlog in Congo. De meest elementaire feiten zijn ongewis, zoals het aantal doden dat is gevallen. En over de oorzaak van het conflict hebben de media verschillende analyses. Een gesprek met freelance journalist Femke van Zeijl, net terug uit Congo.

Waarom heet Bombay ineens Mombai, worden Bejing en Peking door elkaar gebruikt en weten de media niet waar de Unie van Myanmar, maar wél waar Birma ligt? Een gesprek met Ferjan Ormeling, voorzitter buitenlandse aardrijkskundige namen van de Nederlandse Taalunie.

Columnist Francisco van Jole heeft het over de profeten van de kredietcrisis die nu pas gehoor krijgen.

In de mediaraad: Freelancejournalist Frénk van der Linden en VPRO-presentatrice Elles de Bruin.

Presentatie: Felix Meurders.

Deze uitzending van het programma De leugen regeert is uitgezonden op vrijdag 12 december door de VARA. Te gast waren Frits Barend, Francisco van Jole, Frénk van der Linden, Elles de Bruin en Marcel Rözer. De presentatie was in handen van Felix Meurders.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie