Uitzending
De leugen regeert - 13-2-2009

13-2-2009

De leugen regeert

1383 x bekeken | 0 reacties
6
Moet je helpen, of moet je de ramp verslaan? Journalisten in crisisgebieden staan regelmatig voor dit dilemma. RTL-correspondent Jeroen Akkermans overkwam dit toen hij om hulp riep voor zijn gewonde cameraman Stan Storimans. Twee toesnellende fotografen maakten hun foto's, maar hielpen niet. Een gesprek met o.a. cameraman Joris Hentenaar.

Een reportage over de Stasi, de Oost-Duitse geheime dienst. De Duitse publieke omroep ARD heeft, twintig jaar na de val van de muur, laten onderzoeken of er op hun redacties voormalige Stasispionnen zitten. De Oost-Duitse geheime dienst had tientallen Westerse journalisten als spion of informant en sommigen werken nog steeds op die redacties.

En belletje was genoeg geweest om te besluiten of het 'onbekende verhaal' van Gerard Reve wel van hem was, stelt journalist en Revekenner Tom Rooduijn. Het toont aan dat persberichten veel te vaak klakkeloos en zonder te checken worden overgenomen. Onder voorbehoud een debat over dit onderwerp.

Francisco van Jole hekelt de hysterische berichtgeving over een mogelijke terreurdaad in Weesp.

In de mediaraad: journaliste Cisca Dresselhuys en Pieter Klein, adjunct hoofdredacteur van RTL Nieuws.

Presentatie: Felix Meurders.

Deze uitzending van het programma De leugen regeert is uitgezonden op vrijdag 13 februari door de VARA. Te gast waren Cisca Dresselhuys, Francisco van Jole, Gerard Reve en Joris Hentenaar. De presentatie was in handen van Felix Meurders.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie