Uitzending
De leugen regeert - 30-1-2009

30-1-2009

De leugen regeert

1396 x bekeken | 0 reacties
6
Volgens EénVandaag zijn er honderden miljoenen extra naar de Jeugdzorg gegaan. Dat geld zou echter zijn blijven hangen in de organisatie en nauwelijks bij de doelgroep terecht zijn gekomen. De brancheorganisatie MOgroep Jeugdzorg is verbijsterd over de reportage, want de feiten worden onjuist weergegeven en de conclusies deugen niet.

Angela de Rooij werd joggend achter een kinderwagen gefotografeerd. De foto werd later op groot formaat gepubliceerd in de Consumentengids bij een artikel over mp3 spelers. Daar was Angela de Rooij niet blij mee en ze stapte naar de rechter. Deze week kreeg ze in hoger beroep ongelijk. Betekent dit nu dat elke foto ongevraagd bij een willekeurig artikel geplaatst kan worden?

Wil de makelaar nu ver gaan, of vergaan? En is het groene stroomuitval of groenestroomuitval? En hoe zit het met fijn stof deeltjes? Het platform Signalering Onjuist Spatiegebruik (SOS) maakt zich druk over dit onterechte spatie gebruik. Pardon, spatiegebruik.

In de Mediaraad zitten Peter Vandermeersch, hoofdredacteur van de Belgische krant De Standaard en Margriet van der Linden, hoofdredacteur van Opzij.

Francisco van Jole heeft het over de tragedie in de kindercrèche in Dendermonde.

Presentatie: Felix Meurders.

Deze uitzending van het programma De leugen regeert is uitgezonden op vrijdag 30 januari door de VARA. Te gast waren Francisco van Jole en Margriet van der Linden. De presentatie was in handen van Felix Meurders.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie