Uitzending
De leugen regeert - 21-11-2008

21-11-2008

De leugen regeert

1478 x bekeken | 0 reacties
6
De mooie Malika Karoum zou een moderne Mata Hari zijn en verantwoordelijk voor spionage, drugssmokkel en liquidaties. Dit beweerden gezaghebbende misdaadjournalisten in diverse media als de Telegraaf, Revu en het Parool. Maar hebben deze journalisten hun werk wel naar behoren gedaan?

De KRO-documentaire Sex Sells leidde tot een ware hausse in de media en overal werd de boodschap gerecycled dat de seksuele moraal van jonge kinderen behoorlijk losgeslagen is. Uit onderzoek blijkt hier weinig van.

Vrijdag komt de BBC met een rapport over de grap van haar twee ster-presentatoren Jonathan Ross en Russell Brand. De twee dreven in een radioshow de spot met Andrew Sachs, befaamd van zijn rol als de klunzige kelner Manuel in de legendarische serie Fawlty Towers. Deze bespotting leidde tot een enorme stroom aan klachten en de BBC onderzocht de kwestie.

Columnist Francisco van Jole gaat het hebben over het rookverbod.

In de mediaraad: Roelof Hemmen, presentator RTL Nieuws; Margriet Brandsma, Duitsland-correspondent voor het NOS Journaal.

Presentatie: Felix Meurders.

Deze uitzending van het programma De leugen regeert is uitgezonden op vrijdag 21 november door de VARA. Te gast waren Francisco van Jole, Margriet Brandsma en Roelof Hemmen. De presentatie was in handen van Felix Meurders.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie