Uitzending
De leugen regeert - 14-11-2008

14-11-2008

De leugen regeert

1648 x bekeken | 0 reacties
6
Een reportage over de hiv-zaak in Groningen. Wim Anker, advocaat van één van de verdachten, vindt dat de media zich buitengewoon eenzijdig hebben opgesteld. De daders zijn vrijwel altijd afgeschilderd als boemannen en de slachtoffers als arme schapen.

Een gesprek met programmamaakster Maartje Nevejan, bekend van onder andere Couscous & cola. Zij heeft een filmpje geplaatst op haar website www.couscousglobal.com. Daarin is Adam Smith te zien, journalist van de Birmingham Mail. De man is stomdronken en bekent dat hij het artikel over de verkiezingswinst van Barack Obama volledig heeft overgeschreven van de BBC-site. Copy-paste, zegt hij. Even later werd de man ontslagen, vanwege dit internetfilmpje.

VVD-Kamerlid Arend Jan Boekestijn zei de meest impertinente dingen over zijn fractievoorzitter Rutte tegen historicus Maarten van Rossem. Over Van Rossem maakte EénVandaag een portret ter gelegenheid van diens pensioen. Boekestijn leek niet door te hebben dat de microfoon aanstond die Van Rossum op had. Huub Evers, hoofddocent media-ethiek aan Fontys Hogeschool Journalistiek, vindt dat er een grens wordt overschreden want de opmerkingen van Boekestein waren voor Van Rossem bedoeld en niet voor het grote publiek. EénVandaag had het dus niet uit mogen zenden. Een debat.

In de mediaraad zitten: Yves Desmet, hoofdredacteur De Morgen, en hoofdredacteur NRC Handelsblad, Birgit Donker.

De column van Francisco van Jole gaat over de uitzending van Peter R. de Vries van afgelopen zondag.

Presentatie: Felix Meurders.

Deze uitzending van het programma De leugen regeert is uitgezonden op vrijdag 14 november door de VARA. Te gast waren Francisco van Jole, Birgit Donker, Wim Anker en Maartje Nevejan. De presentatie was in handen van Felix Meurders.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie