Uitzending
De leugen regeert - 7-11-2008

7-11-2008

De leugen regeert

1916 x bekeken | 0 reacties
6
Het in België zeer populaire weekblad HUMO heeft de jongste editie uit de schappen moeten halen. Op dwangsom van EUR 250,- per exemplaar. In het blad was een fotomontage te zien van de politiesecretaresse Silvie Ricour met haar overste, Fernand Koekelberg. Niet in uniform, maar helemaal bloot. Obsceen dus, vond de rechter. In plaats van een kort geding, heeft hij besloten dat het blad niet meer verkocht mocht worden. Jörgen Oosterwaal, hoofdredacteur HUMO is te gast.

Een reportage uit Duitsland. De chef van de politieke redactie van de Duitse boulevardkrant Bild-Zeitung, Nikolaus Blome, schreef een buitengemeen genuanceerd boek over het functioneren van het Duitse parlement. Die nuance sloeg in als een bom, want juist Bild-Zeitung staat bekend om haar haatcampagnes tegen vooral de linkse politici. 'Is Blome schizofreen geworden?' vragen de vice-voorzitter van het parlement Wolfgang Thierse, en de onderzoeksjournalist Günter Wallraf zich af.

Een debat. Er wordt terug gekeken op de verkiezingen in Amerika door Amerikadeskundigen Ruth Oldenziel & Hans Veldman en door Volkskrant-journalist Jan Tromp. Zij blikken terug op de rol van de media.

In de mediaraad zitten:

Ferry Mingelen, hij presenteert het programma Nova/Den Haag.

EO-presentatrice Elsbeth Gruteke.

De column van Francisco van Jole gaat deze week over de Nationale Goed Nieuws Dag.

Presentatie: Felix Meurders.

Deze uitzending van het programma De leugen regeert is uitgezonden op vrijdag 7 november door de VARA. Te gast waren Francisco van Jole, Ferry Mingelen, Jan Tromp, Ruth Oldenziel, Hans Veldman en Elsbeth Gruteke. De presentatie was in handen van Felix Meurders.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie