Uitzending
De Halve Maan - 19-4-2013

19-4-2013

De Halve Maan

1940 x bekeken | 0 reacties
5
In onze rubriek 'de Column van de week' draagt Arabiste, Petra Stienen haar column voor.

Actrice Hanna Verboom en componist Merlijn Twaalfhoven slaan de handen in een om met Nederlandse artiesten workshops te geven aan Syrische kinderen in een vluchtelingenkamp in JordaniŽ. Aankomende zaterdag vertrekt een team van muzikanten, schrijvers en filmmakers naar Amman.

Het Centrum Informatie en Documentatie IsraŽl vindt de maatschappelijke straf die een van de vier Turkse jongeren uit Arnhem kreeg voor hun antisemitische uitspraken niet genoeg. De organisatie begon een gerechtelijke procedure om de jongeren alsnog voor de rechter te krijgen. CIDI-directeur Esther Voet komt vertellen waarom.

Het kabinet wil illegaliteit strafbaar stellen. Maar steeds meer Nederlandse gemeenten keren zich tegen deze plannen. We praten met een van deze dissidente burgemeesters; Jos Wienen.

De Tweede Kamer debatteerde gisteren met staatssecretaris Teeven over het onderzoek naar de dood van de mensenrechtenactivist Dolmatov. De rus verhing zich in januari in een detentiecentrum en bij nader onderzoek bleek dat hij geen medische zorg had gekregen. Bij ons aan tafel Tweede Kamerlid namens de ChristenUnie, JoŽl Voordewind en AriŽtte Reijersen van Buuren van het Meldpunt Vreemdelingendetentie.

Deze uitzending van het programma De Halve Maan is uitgezonden op vrijdag 19 april door NTR. Te gast waren Abdelkader Benali, Andries Knevel, Maarten van Rossem, JoŽl Voordewind, Petra Stienen, Hanna Verboom, Jos Wienen en Merlijn Twaalfhoven. De presentatie was in handen van Aad van den Heuvel.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie