Uitzending
De Halve Maan - 12-4-2013

12-4-2013

De Halve Maan

1309 x bekeken | 0 reacties
7
De PvdA zit in haar maag met o.a. strafbaarstelling van illegaliteit. Duizenden Pvda’ers hebben de petitie van Sander Terphuis al ondertekend waaronder een aantal prominenten zoals Job Cohen. Jan Pronk, ook een prominente PvdA’er, is ook fel tegen. Verder bespreekt hij de ontwikkelingshulp waar flink op bezuinigd wordt door dit kabinet.

Acteur Sabri Saad El Hamus begon deze week aan zijn tweede seizoen van de dramaserie Levenslied en had vorige week de premiere van zijn stuk PAX 1 Hominis. Aanstaande vrijdag is hij bij ons te gast.

In onze rubriek 'de Column van de week' draagt, schrijfster Marion Bloem haar column voor.

Deze week publiceerde NRC Handelsblad een artikel waarin staat dat de Turks islamitische Gülenbeweging de 'aanstichters' zijn geweest tot de diplomatieke rel rond Yunus. De Nederlandse Gülen-vertegenwoordiging ontkent. Maar wat is er in Nederland bekend over deze beweging en in welke vorm zijn zij in Nederland aanwezig? Elise Steilberg kwam via haar schoolgaande zoon in aanraking met de beweging en heeft zich in het fenomeen verdiept.

Ondernemen gaat met vallen en opstaan. Daar weet auteur van het boek De slechtste ondernemer ooit alles vanaf. Aqil Radjab vertelt over de slechte keuzes die hij gaande weg heeft gemaakt en hoe dit voor hem en zijn gezin leidde tot 3 jaar in de schuldsanering. Maar zijn verhaal is vooral een succesverhaal, inmiddels is hij een van Nederlands meest succesvolle ondernemers.

Deze uitzending van het programma De Halve Maan is uitgezonden op vrijdag 12 april door NTR. Te gast waren Andries Knevel, Abdelkader Benali en Maarten van Rossem. De presentatie was in handen van Aad van den Heuvel.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie