Uitzending
De Halve Maan - 24-5-2013

24-5-2013

De Halve Maan

1398 x bekeken | 0 reacties
6
De Martin Luther King/Hi5 award wordt jaarlijks uitgereikt aan iemand die zich inzet voor gelijke rechten en kansen. Donderdagavond mocht acteur, zanger en 3FM dj Eric Corton de prijs in ontvangst nemen. Hij wint de award vanwege zijn persoonlijkheid, integriteit en bevlogenheid voor al het werk dat hij doet voor het Rode Kruis. Vrijdag zit hij aan tafel, met award natuurlijk!

Intouchables, de film over een vriendschap tussen een invalide miljonair en zijn verzorger Driss uit de banlieue, was wereldwijd een grote hit. In de film is Driss een zwarte Senegalees, maar het verhaal is gebaseerd op het leven van de Algerijn Abdel Sellou. In De Halve Maan een interview met hem over het succes van de film en zijn boek ‘Jij veranderde mijn leven’. Aan tafel, presentator Arie Boomsma over het belang van rolmodellen uit de multiculturele samenleving en de week van de jonge mantelzorger.

Vrijdag 24 mei begint het 2-daagse VVD-congres in Maarssen. Welke punten worden daar besproken en welke punten ontbreken er op de agenda? We vragen het aan VVD-coryfee Hans Wiegel.

Om radicalisering te voorkomen moeten we kritisch kijken naar geldstromen die vanuit het buitenland Nederlandse moskeeën bereiken. Aldus Christen Unie-lid Gert-Jan Segers. Hiermee legt Segers een verband dat nergens op is gebaseerd volgens theoloog en imam Mohammed Cheppih.

Onze columnist is stand-up comedian Howard Komproe.

Huisdichter van De Halve Maan Rodaan Al Galidi sloot menig uitzending af met een ode aan alles wat Hollands is. Hier alvast een voorproefje van wat we vrijdag kunnen verwachten: ‘Wij komen zeker terug met meer pepermuntjes en minder baklava’

En Mohammed Cheppih en Sabri Saad El Hamus gaan met elkaar in discussie over de 'moordaanslag' in Londen.

Deze uitzending van het programma De Halve Maan is uitgezonden op vrijdag 24 mei door NTR. Te gast waren Abdelkader Benali, Andries Knevel, Al Galidi, Arie Boomsma, Eric Corton, Hans Wiegel, Howard Komproe, Mohammed Cheppih en Sabri Saad el Hamus. De presentatie was in handen van Aad van den Heuvel.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie