Uitzending
De Halve Maan - 3-5-2013

3-5-2013

De Halve Maan

992 x bekeken | 0 reacties
6
Op 4 mei herdenken we de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Of toch niet? Diverse gemeenten in Nederland herdenken ook oorlogsslachtoffers wereldwijd en zelfs Duitse soldaten. En dat zou niet zo moeten zijn, aldus journalist Frits Barend.

De Arabische vrouwen waren goed zichtbaar tijdens de inhuldiging. Vrouw van de Sheik van Qatar, Mozah bint Nasser Al Missned maakte diepe indruk met haar ingetogen en tegelijkertijd uitgesproken outfit. Prinses Lalla Salma uit Marokko werd vergeleken met Fiona uit Shrek in het SBS-programma Shownieuws. Met Aziz Bekkaoui modeontwerper en kunstenaar gaan we het hebben over de betekenis van de jurken van de Arabische vrouwen en de verbinding door mode.

Vorige week stortte een kledingfabriek in Bangladesh in met als gevolg honderden slachtoffers. Het is niet de eerste keer dat er een fabriek, waarin onder slechte omstandigheden wordt gewerkt, getroffen is. Grote merken laten hun kleding maken in Bangladesh omdat hier de laagste lonen van de wereld gelden. Kleding die wij massaal inslaan. Aan tafel Marieke Eyskoot, eerlijke kledingexpert en auteur van de eerste gids voor iedereen die op zoek is naar een groene en geweldige garderobe: Talking Dress - Vertelt je alles over eerlijke kleding (en lifestyle).

Afgelopen vrijdag werd Nederland verrast toen de 19-jarige Sevval Kayhan met gitaar én hoofddoek het podium van X Factor betrad. Sevval wil mensen inspireren en roerde Ali B tot tranen met haar eigen nummer ‘Hello’. In De Halve Maan vertelt Sevval hoe deze auditie haar leven op z’n kop zette.

‘De Column van de Week’ komt deze keer van oorlogsverslaggever Arnold Karskens.

Deze uitzending van het programma De Halve Maan is uitgezonden op vrijdag 3 mei door NTR. Te gast waren Frits Barend, Arnold Karskens en Ali B.. De presentatie was in handen van Aad van den Heuvel.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie