Uitzending
De Halve Maan - 17-5-2013

17-5-2013

De Halve Maan

1009 x bekeken | 0 reacties
6
Op 1 juli is het 150 jaar geleden dat Nederland de slavernij afschafte. Om dat te herdenken wordt een Papiamentstalige opera opgevoerd door operazangeres Tania Kross in de Stadsschouwburg. Deze vrijdag is ze bij ons te gast.

Shirin Musa, van de organisatie Femmes for Freedom is te gast. Volgens haar heeft de politie Amsterdam-Amstelland meegewerkt aan de sluiting van een islamitisch huwelijk tussen minderjarigen. En niet alleen vindt zij dit moreel verwerpelijk, het is ook strafbaar. In de uitzending vertelt zij wat er precies is gebeurd.

Ihsan Gurz overleed bijna twee jaar geleden in een politiecel in IJmuiden. Het OM hield het op een onnatuurlijke dood te wijten aan hartfalen in combinatie met drugs. De familie gelooft dit niet en is nog steeds bezig de waarheid te achterhalen. Bij ons in de studio de ouders en zus van Ihsan Gurz.

Het drama dat zich in SyriŽ afspeelt lijkt iedere dag ernstiger te worden. Afgelopen week vonden er twee bomaanslagen plaats in Allepo en kwam naar buiten dat er wel degelijk chemische wapens zijn gebruikt door het leger van Assad. Aan tafel SyriŽ-deskundige en politicus van de SP Harry van Bommel.

De column van de week wordt verzorgd door presentator Humberto Tan.

Deze uitzending van het programma De Halve Maan is uitgezonden op vrijdag 17 mei door NTR. Te gast waren Harry van Bommel, Humberto Tan en Tania Kross. De presentatie was in handen van Aad van den Heuvel.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie