Uitzending
De Halve Maan - 10-5-2013

10-5-2013

De Halve Maan

1209 x bekeken | 0 reacties
4
Binnen de PvdA van Diederik Samsom heerst grote verdeeldheid over de kabinetsplannen om illegaliteit strafbaar te maken. Duizenden PvdA’ers hebben de petitie van Sander Terphuis al ondertekend onder wie een aantal prominenten zoals Job Cohen en Jan Pronk. Felix Rottenberg, oud-voorzitter PvdA en journalist, is ook fel tegen.

De laatste jaren heeft Nederland en het Eurovisie Songfestival geen goed huwelijk. Al acht jaar lukt het ons niet om de finale te halen. Of we nou de toppers met Gordon sturen, Hind of met Edsilia Rombrey. Keer op keer stranden we in de halve finale. Dinsdag mag Anouk het proberen in de halve finale. Te gast is Eurovisie Songfestival deskundige Cornald Maas.

Die Welt is het debuut van de Nederlands-Tunesische Karim Alex Pitstra. De film is gebaseerd op de observaties die Pitstra in Tunesië heeft gemaakt, het land van zijn vader, dat hij pas na 25 jaar leerde kennen. Met fris, cinematografisch lef en overtuigende optredens van onder andere zijn eigen vader, schildert hij een meeslepend verhaal van het dagelijks leven in het Tunesië van na de Jasmijn Revolutie. De film 'Die welt' wordt zaterdag 11 mei vertoond tijdens het Festival Cinéma Arabe in Amsterdam.

Jacob Gelt Dekker is een Nederlandse zakenman die op Curaçao woont. We praten met hem over de moord op Helmin Wiels.

De column van de week wordt verzorgd door schrijver en columnist Özcan Akyol.

Deze uitzending van het programma De Halve Maan is uitgezonden op vrijdag 10 mei door NTR. Te gast was Cornald Maas. De presentatie was in handen van Aad van den Heuvel.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie