Uitzending
De Halve Maan - 15-3-2013

15-3-2013

De Halve Maan

1002 x bekeken | 0 reacties
6
In Nederland wonen 31.000 vergeten kinderen en de Guusje Nederhorst Foundation zet zich in om deze vergeten kinderen een zonnestraal in hun leven te brengen. Een van de ambassadeurs van de stichting is Johnny de Mol.

Vorige week bracht het CBS naar buiten dat de werkloosheid onder niet-westerse allochtonen verder is opgelopen. Onder de jongeren loopt de werkloosheid zelfs op tot 28,4%, een jaar eerder was dit nog 23,4%. Welke barrières zijn er voor allochtone jongeren op de arbeidsmarkt? Wat is de beste aanpak van dit probleem? En hoe voorkomen we een verloren generatie? Een gesprek met IJmert Muilwijk (voorzitter CNV Jongeren), Andrée van Es (Wethouder Amsterdam) en Wouter Vlasblom (Directeur Human Resources Siemens Nederland).

In onze rubriek 'de Column van de week', draagt radio- en televisiepresentator, Mart Smeets, zijn column voor.

De gemeente Amsterdam doet het woord allochtoon in de ban. Vanaf deze week spreken ambtenaren niet meer van een allochtoon of een autochtoon, maar van een Surinaamse of Marokkaanse Amsterdammer. Bij ons aan tafel wethouder Andrée van Es.

Stand-up comedian Soundos el Ahmadi trekt het land door met haar nieuwe programma ‘Er is geen plan B’. Een programma waarin ze zich afvraagt in hoeverre ze opgesloten zit in haar Marokkaans-Nederlandse identiteit.

Islamitische jongeren van Islamic Appael zetten zich nu een jaar in voor moslims in Afrika en Syrië. Zo hebben ze het afgelopen jaar Somalië en Jordanië bezocht om het ingezamelde geld te brengen. In Jordanië zitten veel gevluchte Syriërs, die de hulp hard nodig hebben. Ayyoub Ouali is bij ons in de studio.

Deze uitzending van het programma De Halve Maan is uitgezonden op vrijdag 15 maart door NTR. Te gast waren Abdelkader Benali, Andries Knevel, Maarten van Rossem, Mart Smeets, Andrée van Es, Soundos el Ahmadi en Johnny de Mol. De presentatie was in handen van Aad van den Heuvel.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie