Uitzending
De Halve Maan - 26-4-2013

26-4-2013

De Halve Maan

1196 x bekeken | 0 reacties
6
In onze rubriek 'de Column van de week' draagt hoofdredacteur van Opzij, Margriet van der Linden, haar column voor.

Op haar 15e kwam zij samen met haar familie naar Nederland als vluchteling uit Iran. Een land waarvan de regering haar op haar 6e verplichtte een hoofddoek te dragen. Van haar moeder hoorde ze dat Nederland een vrouw als staatshoofd heeft en dat riep een bevrijdend gevoel op bij Melody Deldjou Fard. Ze is uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de inhuldiging in De Nieuwe Kerk op 30 april.En toen Koningin Beatrix nog prinses was zong oud-nieuwslezer Noraly Beyer haar toe tijdens een bezoek aan Curaçao.

De PvdA zit in haar maag met o.a. strafbaarstelling van illegaliteit. Duizenden PvdA’ers hebben de petitie van Sander Terphuis al ondertekend onder wie een aantal prominenten zoals Job Cohen en Jan Pronk. Hedy d'Ancona, een prominente PvdA’er, is ook fel tegen.

Human Rights Watch beschuldigt de Birmese regering van etnische zuivering. Ook boeddhistische monniken en lokale politieke leiders zijn volgens de mensenrechtenorganisatie schuldig aan aanvallen op moslims. Voorzitter van Human Rights Watch Nederland Anna Timmerman en Birmees Sazaat Ahammed bespreken de ernstige situatie in Birma.

De humanitaire crisis in Syrië dreigt over te slaan naar de buurlanden. Inmiddels zijn er ongeveer een miljoen vluchtelingen in Libanon. Een explosieve situatie, zegt D'66 Europarlementariër Marietje Schaake. Zij pleit er daarom voor dat Europa, en Nederland, Syrische vluchtelingen opnemen.

Deze uitzending van het programma De Halve Maan is uitgezonden op vrijdag 26 april door NTR. Te gast was Margriet van der Linden. De presentatie was in handen van Aad van den Heuvel.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie