Uitzending
De Halve Maan - 22-3-2013

22-3-2013

De Halve Maan

859 x bekeken | 0 reacties
6
In onze rubriek 'de Column van de week' draagt presentator, Andries Knevel zijn column voor.

Journalist en filosoof Rob Wijnberg kreeg vooral bekendheid als jongste hoofdredacteur van een Nederlands dagblad; NRC Next. Ook zijn aftreden kreeg veel aandacht, hij zou te vernieuwend zijn voor de krant en te weinig ‘newsy’. Om zijn journalistieke visie door te zette startte hij deze week het online project: De correspondent. Ook verscheen zijn nieuwe boek De Nieuwsfabriek. Rob analyseert verschillende media en de beeldvorming die zij neerzetten. Wie aan terrorisme denkt, denkt aan moslims en de islam. Volgens Rob Wijnberg is dat beeld niet alleen onvolledig, maar grotendeels onjuist.

Staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken over haar strijd tegen armoede en de zorgwekkende situatie onder allochtone ouderen.

Emre Ünver is voorzitter van Inspraakorgaan Turken, Wat vindt hij van de onrust onder Nederlandse Turken over het pleegzorgbeleid?

Deze week werd bekend dat twee Nederlandse jihadstrijders zijn omgekomen in Syrië. Volgens de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid zijn er een kleine honderd Nederlandse strijders aanwezig in Syrië op dit moment. Aan tafel CMO woordvoerder(contactorgaan moslims & overheid) Yassin el Fourkani.

Deze uitzending van het programma De Halve Maan is uitgezonden op vrijdag 22 maart door NTR. Te gast waren Andries Knevel, Abdelkader Benali, Maarten van Rossem, Rob Wijnberg en Jetta Klijnsma. De presentatie was in handen van Aad van den Heuvel.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie